Arranca la campanya Cultura als Pobles de València, fins al pròxim 28 de novembre

S’ha programat un total de 60 propostes de dansa, circ, música, poesia i espectacles infantils, amb totes les mesures de seguretat


De la mateixa manera que al 2020, la campanya Cultura als Pobles de València es desenvoluparà en dates coincidents amb la campanya Cultura als Barris que també impulsa l’Ajuntament, la qual cosa obliga a fer un sobreesforç de coordinació en quant a la gestió paral·lela i simultània, però individualitzada per les característiques singulars de cadascuna d’elles, ha subratllat la regidora.

El pròxim dia 19 arranca la nova edició de la campanya Cultura als Pobles de València, que s’estendrà fins el 28 de novembre, en una nova convocatòria que pretén “donar un impuls a la dinamització de l’activitat cultural post-pandèmia i fer arribar les propostes dels artistes i companyies valencianes als nuclis de població més descentralitzats de la ciutat”, tal com ha afirmat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello.


Com en les anteriors edicions, els objectius d’esta campanya persegueixen la descentralització de la cultura, afavorir un hàbit d’assistència i fomentar la creació de nous públics que siguen futurs consumidors i demandants de cultura, democratitzar la cultura (de fet, totes les activitats són d’accés lliure i gratuït), i fer partícip la ciutadania del procés de dinamització cultural en barris i pobles, augmentant el protagonisme i la participació activa, potenciant la interacció amb els artistes i professionals.


La campanya es desenvolupa en els 18 pobles de València, igual que en l’edició passada: Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa, Poble Nou, Cases de Bàrcena, Mauella, Castellar, Forn d´alcedo, La Torre, Faitanar, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet, Benimamet, Beniferri i La Punta. Totes les activitats s’han programat amb el màxim consens amb les alcaldies de cada poble, col·laboradors indispensables i sense els quals la campanya no seria possible, ha afirmat la regidora de Cultura.


Quant a la programació, tècnicament s’han plasmat les directrius establides des de la regidoria, amb propostes de la màxima diversitat i qualitat, que ofereixen una visió global de conjunt el més completa possible de l’oferta artística i cultural valenciana, en totes les seues manifestacions. En esta edició es mantenen en la programació actuacions de teatre i dansa, circ i teatre infantil, bandes de música, concerts de música clàssica i altres continguts musicals, buscant la inclusió de noves propostes i professionals, i altres propostes escèniques vinculades a l’humor.


Cal destacar a més, la implementació del projecte Pobles en peu d’Art, un procés de creació col.laborativa centrat en la comunitat i el seu espai territorial i simbòlic: el poble. El procés s’inicia amb una fase d’investigació on l’equip de Pobles en peu d’Art explora el poble, passeja pels carrers, xarra amb les veïnes i veïns i , en complicitat amb les diverses associacions, agents culturals i l’alcaldia, dissenya i desenvolupa unes activitats d’implicació artística per a gaudir col·lectivament de la memòria, el vincle i la identitat comunitàries.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.