El concert va ser a càrrec d’Anna Vernia, directora de la càtedra l’Alcora d’Investigació Musical i Qualitat de Vida
El passat 19 de novembre, a l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell va presentar la Càtedra “L’Alcora d’Investigació Musical i Qualitat de Vida” signada per l’Ajuntament de l’Alcora i la Universitat Jaume I.
L’acte va estar presidit per l’alcaldessa del municipi, Raquel Ramiro, i presentat pel director de l’escola de música, Jaume Iborra, amb l´assistència també del president de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell, José Antonio Esteve Cabanes.
La directora de la Càtedra, Ana M. Vernia, professora de la Universitat Jaume I, va impartir una conferència sobre els beneficis de la pràctica musical activa i l’impacte que té en la societat la necessitat d’una millora de la qualitat de vida de totes les persones, sense edats.
Segons paraules de Vernia, fonamentant-se en diferents investigacions internacionals, “la pràctica musical activa millora la memòria, la salut mental, la psicomotricitat, l’autoestima, la depressió, etc.”
L’alcaldessa, Raquel Ramiro, va posar també en valor aquestes activitats tan necessàries per a la societat i, per aquest motiu, considera que les institucions són fonamentals per a què aquests projectes puguen ser una realitat.
Per la seua part, Vernia va agrair a l’Ajuntament de L’Alcora i a la Univeresitat Jaume I, així com a les empreses EMIGRES, Torrecid i la Caixa Rural de L’Alcora, el seu suport en les activitats i investigacions que s’estan duent a terme. Entre elles va destacar el projecte MUSAS, que es desenvolupa en l’Hospital la Magdalena (Castelló), o altres recerques que han abordat la salut mental de l’estudiantat i la qualitat de vida dels participants com “Músicas para la Vida” (MpV), projecte que forma part de la càtedra, i d’altres que estan anualment desenvolupant-se en l’Aula d’investigació “Francisco Vernia”, també dintre del marc de la Càtedra.
Cal, però, posar en valor la participació dels assistents que van aportar les seues reflexions sobre els beneficis de la música, especialment del projecte “Músicas para la Vida”. Aportacions que no deixen dubte del poder de la música en les persones.
L’acte va concloure amb la participació del projecte “Músicas para la Vida”, a qui es va unir part del Cor d’Adults de la Societat Musical de Bonrepós i Mirambell, que amb les seues cançons amb moviment corporal van commoure a tots els assistents.
Abans de la cloenda, l’alcaldessa i el director de l’Escola de Música van donar un detall a tots els participants. Vernia, en nom de la Càtedra, va regalar al President de la Societat Musical i a l’alcaldessa el llibre de Cançons de “Músicas para la Vida”.
Este acte s’engloba dins de les activitats organitzades per la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell en honor a Santa Cecília on s’ha donat importància a la salut i la qualitat de vida de les persones mitjançant la música.
El projecte “MÚSICA VITAL”, dirigit per la professora i musicoterapeuta de l’Escola de Música, Encar Vicente, també va tindre un interessant èxit el mateix dia de matí, amb el qual es comença una nova etapa d’activitats i tallers adreçats a les persones més majors del poble vinculades amb la música i organitzat per la Societat Musical amb el recolzament de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell.