Forma part d’un projecte cultural de l’Ajuntament per donar visibilitat i protagonisme als barris perifèrics i Pobles de València
Cases de Bàrcena, un dels Pobles de València ciutat, ha estrenat hui una intervenció artística de gran tamany en el Camí de les Cases de Bàrcena, número 80; molt a prop de la recentment oberta alcaldia del Poble. Es tracta d’un gran mural de 12 per 7 metres quadrats realitzat per l’artista valencià Vicente Marzal i titulat “El so es pot vore?”.
La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “la realització d’este mural és un projecte cultural que dóna visualització i protagonisme als barris perifèrics de la ciutat i als seus Pobles a través de la creació de circuits culturals i al mateix temps fomenta una societat més accessible i inclusiva també al món de la cultura”.
Tello ha manifestat que l’artista Vicente Marzal, pintor i escultor valencià, sord de naixement amb Implant Coclear i membre actiu de l’Associació d’Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana, “ha realitzat nombroses exposicions de caràcter internacional i per a prestigioses entitats amb una exitosa acollida pública”.
Així mateix, Marzal he explicat que en este mural he volgut reflectir el que per a ell simbolitza la veu. “Una sala plena de gent mantenint converses, curiosament s’assembla al que en música es coneix com la representació gràfica de la freqüència vocal. Així, veiem representat al meu guardià del so (la granota), intrèpida, audaç, misteriosa, que té cura del so, que vigila amagada cada color. Sobre ella, els àtoms del so que deixen escapar cadascuna d’estes veus. Àtoms grans i poderosos, ja que la veu és un dels sons més bonics que hi ha: la veu d’una mare, la veu d’un amic, la veu d’un amant, la veu interior…”.
Per la seua banda, el regidor d’Agricultura i Horta, Alejandro Ramón, ha explicat que des del Consell Agrari de València s’ha col·laborat perquè este mural es poguera fer en un terme agrícola. “Els murals i l’art, els artistes de casa que fan murals, com Vicente Marzà, són bon exemple de com es pot enriquir el paisatge agrícola i com podem complementar l’art i l’espai agrícola, que no sols és de producció sinó que també es pot disfrutar des d’una perspectiva artística. Acostem així l’horta i la fem més atractiva per a les generacions més noves”.
Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià