CULLERA. 01-09-15L’ajuntament celebrarà una jornada informativa per a conscienciar a la ciutadania del seu paper actiu en la lluita contra esta plaga
. L’Ajuntament de Cullera ha decidit ampliar al mes de setembre els tractaments contra el mosquit, especialment el tigre, davant la incidència de la plaga. L’objectiu és mantindre controlats els principals focus deproliferació d’este insecte, convertit ja en un problema de salut pública.
Les regidories de Serveis Exteriors i Agricultura, dirigides per Salva Tortajada, han sol·licitat a l’empresa que ha dut a terme les fumigacions en el municipi des del passat mes de maig que prosseguisca la feina durant este mes a causa que el consistori ha seguit rebent queixes per part dels veïns sobre els efectes de la plaga.
També l’aparició a Gandia d’un contagi pel virus del Chikungunya ha portat als responsables municipals a prendre esta mesura a manera de previsió.
Concretament, es polvoritzaran les zones del Brosquil, l’Estany, Entrada del Piló, Entrada de Marta, Entrada Estudiant, Entrada Els Morenos, Marenyet, Camí Molí Cremat, Camí Baló i Entrada Els Xiquets.
Així mateix, també s’actuarà sobre determinades séquies, arquetes de reg, claveguerams i basses a diferents punts del terme.
El consistori està emprant en la lluita contra la presència de l’insecte plaguicides biològics i biorracionals, específics, de baixa toxicitat i amb menor impacte ambiental.
Implicació ciutadana
D’altra banda, l’Ajuntament de Cullera és conscient de la necessitat d’implicar de forma activa a la ciutadania en el combat contra este fenomen, ja que el mosquit tigre no solament habita en espais rurals sinó també en ambients urbans. Per açò, durant els pròxims mesos convocarà una jornada d’informació per a conscienciar als veïns del seu paper fonamental en esta lluita, a més d’oferir-los consells pràctics per a evitar la proliferació del mosquit.
Cullera insistix en la necessitat que davant l’avanç de la plaga es coordinen accions conjuntes amb els municipis adjacents per a fer més efectiva la lluita contra la mateixa.
Tortajada considera que és necessari que els diferents municipis treballen colze a colze per a ja des d’hivern evitar la proliferació. A més, l’edil estima necessari que el Consell s’implique amb l’ajuda tècnica i econòmica necessària, ja que entén que el problema ha transcendit l’àmbit local i existix una responsabilitat autonòmica en esta matèria.