L’ajuntament complix per primera vegada el període mitjà de pagament a proveïdors que marca la llei
Jordi Mayor: «Hem normalitzat una situació econòmica que era un desastre»
Per primera vegada en la seua història l’Ajuntament de Cullera paga ja les factures a menys de 30 dies, el màxim legal que establix la llei perquè les Administracions públiques liquiden als seus proveïdors.
El regidor d’Hisenda, Juan Vicente Armengot, va avançar durant l’últim ple de novembre, en el qual es votà el pressupost de 2019, que este 2018 el consistori ha aconseguit l’objectiu i tarda una mitjana de 28 dies a fer front a les seues obligacions.
Vist en perspectiva, la xifra no és gens menyspreable posat que l’ajuntament cullerenc s’ha caracteritzat històricament per l’acumulació de factures en els calaixos al no tindre disponibilitat pressupostària per a satisfer-les, la qual cosa retardava considerablement el pagament.
«A l’inici de la legislatura estàvem pagant a any i mig vista», recorda l’alcalde, Jordi Mayor, «i hi ha hagut factures que s’han tardat anys i anys a pagar». De fet, en 2012 les factures en els calaixos van obligar a demanar el rescat al Ministeri d’Hisenda, la qual cosa suposà la sol·licitud de crèdits ICO que van engrossir més el deute i encara hui s’estan pagant.
Amb este compliment, el govern dóna per aconseguits tots els objectius de la legislatura en matèria de gestió de l’economia municipal. «Hem normalitzat una situació econòmica que era un veritable desastre», afirma Mayor.
Preus a la baixa
Açò té repercussions positives de diversa índole. No solament els proveïdors cobren dins del termini i en la forma escaient, sinó que l’ajuntament està en disposició de negociar preus a la baixa.
«Abans, quan volíem treballar amb un proveïdor havíem de passar per la pedra en el preu perquè no teníem poder de negociació. Pagàvem a preu d’or els serveis perquè a més ens carregaven els interessos en prevenció que tardarien temps a cobrar», explica l’alcalde.
«Ara la situació és diametralment diferent. Nosaltres podem negociar els preus a la baixa, amb el consegüent estalvi per a les arques municipals. Açò ens fa ser més eficients en la gestió dels recursos públics», adduïx Jordi Mayor.
Per al batlle, «lluny queden aquelles imatges del Telenotícies en la qual arribem a vore a un pirotècnic a les portes de l’Ajuntament dient-li a tota Espanya que no se li pagava. Hem passat de la xafogor que ens titllaren de malpagadors a ser una Administració seriosa, complidora i amb la qual ara els proveïdors volen treballar».