L’ajuntament adquirix per Reis joguets i llibres per a combatre el sexisme i la discriminació
CULLERA. 04-01-16. Eradicar el sexisme des de la infantesa. Eixe és l’objectiu en el qual treballa l’Ajuntament de Cullera en la seua ferma aposta pel foment de la igualtat entre hòmens i dones. Per açò, aprofitant la festivitat de Reis la regidoria d’Igualtat ha procedit a la renovació dels jocs i material didàctic de la ludoteca municipal, el centre de Dia i el Taller de Prevenció i Inserció Sociolaboral amb l’adquisició d’articles d’oci i aprenentatge orientats en eixe sentit.
La regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Francesca Ortiz, ha explicat que «el regal que li ha volgut fer enguany el consistori als nostres xiquets i adolescents és un bé molt preuat i encara escàs: la igualtat».
En eixe sentit, s’han invertit recursos en la compra de jocs de taula, llibres per al treball dels valors, un teatre de titelles i un altre tipus de material en el qual s’eliminen els rols tradicionals que s’atribuïxen a xiquets i xiquetes i es fomenta la igualtat, la companyonia o la tolerància.
«Es tracta de conscienciar des de xicotets que no hi ha unes professions d’hòmens i unes altres de dones o que l’aspecte físic no és ni un condicionant per a res ni un motiu de burla, per exemple», apunta l’edil. Sobre això, alguns jocs conviden a viure la vida «com un vol ser des del respecte als altres», afirma l’edil.
«No podem organitzar grans actes per la igualtat d’hòmens i dones si després des de xicotets no inculquem als xiquets este valor, per la qual cosa aprofitant que el material d’estos centres estava ja desgastat hem optat per comprar jocs, joguets i llibres en els quals intentem que les noves generacions cresquen en un context en el qual ningú se senta discriminat pel seu sexe o condició», ha manifestat Ortiz.
Municipi igualitari
La regidora ha entregat este matí els jocs als xicotets que assistixen a la ludoteca, tots ells d’edats compreses entre els 3 i els 6 anys. També hi ha uns altres per als del centre de dia, al que acudixen xiquets d’entre 6 i 12 anys, i finalment per als del TAPIS (de 13 a 16 anys), «amb el que cobrim una àmplia franja d’edat en la qual es forma la personalitat», matisa Ortiz.
Esta iniciativa servix com a complement a les accions que ja es duen a terme des dels centres educatius en eixa matèria. «Volem ser un municipi igualitari en tots els nivells i encara que sabem que en eixa lluita ens queda molt treball per fer, com a govern progressista estem posant totes les eines que tenim al nostre abast per a aconseguir-ho», conclou Ortiz.