Economia i el Ministeri d’Indústria estudien accions conjuntes per a donar suport a la indústria 4.0 i a l’Instrument Pime

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Secretaria General d’Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa, dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, estudiaran accions conjuntes per a donar suport a la indústria 4.0 i a l’Instrument Pime Horitzó 2020.

Així ho han acordat en una trobada de treball que ha mantingut el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, amb el secretari general d’Indústria i de la Pime, Raúl Blanco, i amb el director general d’Indústria i de la Pime, Galo Gutiérrez. En la reunió han participat la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, la directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

També han analitzat la Llei de la Generalitat de Gestió, Modernització i Promoció d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana en la qual el Ministeri ha mostrat el seu interès per conèixer-la al detall i la possibilitat de poder aplicar aquesta Llei pionera en la resta de comunitats autònomes.

Instrument Pime Horitzó 2020

L’Instrument Pime Horitzó 2020 és una convocatòria europea de suport específic a la pime innovadora, el motor de creixement d’Europa. De fet, les pimes són la columna vertebral de l’economia de la UE ja que el 99,8% de les empreses que van operar en el sector empresarial no financer de la UE-28 en 2016 eren pime.

En aquest sentit, el conseller d’Economia ha destacat que l’Instrument Pime “ha demostrat ser una eina molt potent per al desenvolupament empresarial, doncs recolza a les empreses en l’anomenada Vall de la Mort, que és quan s’està desenvolupant la innovació i els inversors defugen per aversió al risc”.

Així mateix, cal destacar que l’Instrument Pime ha tingut un important impacte a Espanya, amb un total de 760 projectes i 300 milions d’euros en 2014-2018. “D’aquest total, la Comunitat és la tercera regió espanyola amb 90 projectes aprovats i 34 milions d’euros”, ha detallat Climent.

El conseller i el secretari general han mostrat el seu suport a aquesta convocatòria europea enfront de la proposta de la Comissió Europea d’abandonar l’Instrument Pime i crear altres dos nous instruments més complexos. Així, han coincidit que “a més de ser molt àgil, ha demostrat un impacte positiu en les pimes en facturació, ocupació i rendibilitat”.

Indústria 4.0

Durant la trobada, els representants de la Conselleria d’Economia de l’Ivace i de la Secretaria General d’Indústria i de la Pime han abordat el suport a la digitalització de la indústria. D’aquesta manera, s’ha tractat la possibilitat de donar continuïtat en l’exercici 2019 al conveni de col·laboració de 2017 entre la Fundació EOI i l’Ivace per al desenvolupament de l’estratègia indústria connectada 4.0.

Un altre dels aspectes que s’han abordat és la importància del Programa REINDUS del Ministeri d’Indústria que persegueix impulsar inversions tant en noves empreses o nous establiments com en ampliació, modernització o trasllat d’àrees d’activitat d’indústries existents. També han avançat que el pròxim 3 d’octubre el Ministeri convocarà la Mesa Sectorial d’Indústria.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.