Aquest nomenament el situa com un dels centres per a desenvolupar els plans nacionals de tecnificació esportiva de la Real Federació Espanyola de Vela
La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Fundació Esportiva Municipal de València i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han presentat en roda de premsa la reclassificació del Programa esportiu de tecnificació autonòmica de vela al Centre de Tecnificació Esportiva Petxina (València) a Programa esportiu de tecnificació estatal de vela en el centre esmentat.
Després d’haver sigut catalogat com a centre autonòmic en 2019, el passat 4 de novembre el Ministeri de Cultura i Esport anunciava en el ‘Boletín Oficial del Estado’ que, juntament amb la cooperació del Consell Superior d’Esports, aquest centre era reclassificat i passaria a formar part dels programes esportius estatals.
Aquest nomenament és molt important per a l’esport de la vela a la Comunitat Valenciana, ja que ens situa com un dels centres per a desenvolupar els plans nacionals de tecnificació esportiva de la Real Federació Espanyola de Vela.
A més, ens posiciona com un centre de referència estatal en què els esportistes, una vegada hagen arribat a l’edat de fer un pas més en la seua carrera esportiva, tinguen a la seua disposició un centre on puguen compaginar entrenaments i estudis, puguen compartir experiències amb altres esportistes de gran nivell així com disposar d’un equip tècnic multidisciplinari amb el qual treballar dia a dia.
“Fa 6 anys va nàixer el Centre de Tecnificació Autonòmic de Vela Petxina amb tan sols 10 esportistes i 3 classes: làser, 470 i Finn. Ara tenim més de 20 esportistes, el doble, i 3 modalitats: vela lleugera, ‘windsurf’ i ‘kite’. Són sis classes, també el doble, que a l’inici. Hui, ara, entre els nostres esportistes es troben ja campions nacionals i internacionals en les seues modalitats” ha apuntat Carlos Torrado, president de l’FVCV, i ha afegit que “el Centre de Tecnificació Autonòmic de Vela Petxina és ja centre de referència de l’esport nacional i internacional, els esportistes del qual se citen a la Comunitat Valenciana, i d’aquesta manera ens convertim en seu dels entrenaments de seleccions nacionals com les de Polònia, Regne Unit i Croàcia, entre altres, si només esmentem les últimes”.
En aquesta trobada també ha estat present el director general d’Esport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Josep Miquel Moya, que ha volgut ressaltar “la importància d’aquest èxit per a l’esport valencià, ja que continuem fermament en el camí de convertir la nostra terra en la ‘Comunitat de l’Esport’ amb la implantació de programes i centres estatals de tecnificació, en aquest cas per a la modalitat de vela”, i ha continuat: “És un gran salt haver aconseguit la consideració estatal i amb això l’impuls perquè els esportistes valencians es beneficien amb la participació en concentracions de les seleccions estatals i del treball tècnic de la Federació Espanyola de Vela, especialment de les classes olímpiques ILCA 6 Fem i Fórmula Kite.”
Sens dubte és un pas més per a poder consagrar el futur Poliesportiu Nàutic com un centre de referència de la vela en l’àmbit internacional que pose de manifest les bones condicions climatològiques, logístiques i turístiques que té València. “La Comunitat Valenciana, i més encara la ciutat de València, són llocs immillorables per a la pràctica d’activitats nàutiques. Per això, era necessari que el Centre de Tecnificació Esportiva de la ciutat de València fora reconegut en l’àmbit nacional perquè més atletes dedicats a aquest esport tinguen més oportunitats. És un honor per a l’FDM i la ciutat de València disposar d’aquest reconeixement per a continuar apostant per aquesta disciplina esportiva” ha conclòs la presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i 4a tinent alcalde de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, després de la seua intervenció en aquesta roda de premsa.