Enclave Land Art tanca aquest dissabte la seua tercera edició amb la presentació del llibre ‘Antigesta’ de l’artista Álvaro Porras i una ‘performance’ de David Orrico
Enclave Land Art forma part del programa de residències de creació Cultura Resident del Consorci de Museus
El Consorci de Museus presenta aquest dissabte 28 de maig les propostes per a 2022 d’Enclave Land Art, un projecte de residències artístiques en la naturalesa que forma part del programa Cultura Resident del CMCV i que enguany celebra la seua quarta edició.
La cita se celebrarà a les 12.00 hores a la Sala Goerlich II del Centre del Carme i comptarà amb la presència del director del projecte, Miguel Mallol, i el codirector, Raül Julve, així com els artistes Álvaro Porras i David Orrico, participants en l’última edició de la convocatòria artística.
Amb aquesta trobada oberta a tots els públics, Enclave Land Art tanca la seua tercera edició presentant el resultat de dos dels projectes desenvolupats en 2021 a la Vall de Gallinera en el marc de la convocatòria: el llibre ‘Antigesta’, d’Álvaro Porras, i la ‘performance’ ‘Antes todo esto era campo’, de David Orrico.
També es presenta el calendari d’activitats per a 2022 i la quarta edició d’aquesta convocatòria de residència artística de producció, en la qual set artistes treballen durant dues setmanes en un projecte vinculat a un itinerari d’art i naturalesa, en l’entorn de la Vall de Gallinera.
S’hi donaran a conéixer les dates i el programa d’‘Enclave Cinema’, un cap de setmana dedicat al cine que pretén ser una plataforma de reflexió, amb un festival invitat cada any acompanyat de jornades amb projeccions i debats.
Enclave Land Art compta també amb les iniciatives ‘Enclave Education’, basada en tallers didàctics sobre art contemporani i medi ambient; ‘Enclave Curatorial’, un projecte expositiu que es desenvolupa en un espai extern a la Vall de Gallinera amb els participants de les diferents edicions del programa, i ‘Enclave Projects’, una sèrie de col·laboracions i intervencions puntuals d’Enclave Land Art amb altres iniciatives vinculades a l’art i a la naturalesa.
“En els nostres programes de residències artístiques busquem donar suport al desenvolupament d’artistes i de projectes que comprenguen diferents formats i temàtiques i que puguen vertebrar-se en tot el territori, eixint de les capitals de província i dels centres d’art contemporani. Enclave Land Art forma part del nostre programa Cultura Resident, que ofereix l’oportunitat de fer residències d’investigació, mediació cultural, producció artística i gestió cultural en diferents punts de la Comunitat Valenciana, a Madrid i en diverses destinacions internacionals.
Aquest projecte, que tracta sobre la relació de l’art i de la naturalesa, el desenvolupem a Alacant, precisament, en un entorn natural de gran bellesa, la Vall de Gallinera, que ofereix una interessant reflexió sobre la relació de l’art i el medi natural, la tecnologia i la necessitat de reconnectar amb la naturalesa”, assegura el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.
Reconnectar amb la naturalesa
El llibre ‘Antigesta’, que es presenta dissabte, és el resultat del projecte realitzat per l’artista Álvaro Porras durant la residència Enclave Land Art en 2021. El seu autor explicarà el procés creatiu i comentarà les accions antiheroiques que comprén aquesta obra de tirada limitada, que estarà disponible en versió digital en la plataforma Issuu i es podrà obtindre en paper per encàrrec mitjançant l’abonament del cost de la impressió i l’enviament.
L’acte finalitzarà amb la ‘performance’ de l’artista David Orrico ‘Antes todo esto era campo’, que forma part del projecte iniciat durant les dues setmanes de residència Enclave Land Art el novembre de 2021. Emprant un espai interactiu on les plantes reaccionen amb les persones, la ‘performance’ genera un espai sensorial i activa gran part del discurs dramàtic en una proposta que reflexiona amb la tecnologia per a activar una busca de la reconnexió amb la naturalesa.
David Orrico i el col·lectiu Nerval treballen actualment en aquest projecte com a artistes residents dins del programa Graners de creació del Consorci de Museus, conjuntament amb Residencias Paraíso de La Coruña, el programa Ágora d’Andalusia i Enclave Land Art. L’interés del col·lectiu es basa en l’ús del desenvolupament tecnològic i les seues possibilitats per a reflexionar sobre els seus vincles i ritmes naturals.
Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià