El festival K-lidoscopi de Cullera atrau produccions amb recorregut internacional

Alguns dels curts que competixen han rebut premis en certàmens de renom Per primera vegada inclou un guardó a les obres en valencià

presentacio-festival-curts-k-lidoscopi-2016CULLERA. 15-09-16. El festival de curtmetratges K-lidoscopi de Cullera arriba a la seua quinta edició enguany i ho fa consolidat com un dels certàmens més importants de la seua categoria a la Comunitat Valenciana. Més de 400 obres són les que s’han presentat de les quals solament 61 han passat el filtre de la preselecció i competiran en la secció oficial.

Crida l’atenció que la majoria tenen recorregut internacional i han sigut rodades o subtitulades en anglés. Segons els organitzadors, açò prova l’interés que ha despertat entre els cineastes i la transcendència que està aconseguint esta cita anual amb el sèptim art.

Cal recalcar que algunes d’elles han aconseguit premis internacionals o han sigut finalistes en festivals de renom. Entre elles, «Sin Cuenta», una coproducció espanyola i nord-americana rodada a València i Cullera dirigida per Zack Stoff amb el cullerenc Jordi Piris com a director de fotografia, la qual ha obtingut sengles triomfs en els festivals de cinema Indie de Londres i Los Angeles a més de quedar finalista en el de Houston.

L’obra s’enquadra dins d’una secció fora de concurs dedicada a la producció audiovisual valenciana en la qual també figura el curt sobre la violència masclista produït per l’Ajuntament de Cullera i dirigit per Jordi Piris, «Què estem fent malament?».

Este matí l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; la regidora de Cultura, Sílvia Roca i els coordinadors del festival, Jordi Piris i Pilar Torres, han sigut els encarregats de presentar l’edició del 2016, que incrementa fins als 1.000 euros la dotació dels premis en totes categories amb excepció de l’Experimental que es queda en 500. En esta última concorre per primera vegada una producció local amb el segell de Joaquín Vallet.

Mayor ha aprofitat per a donar a conéixer que proposarà al ple que atorgue a títol pòstum el Distintiu 9 d’Octubre en la seua modalitat individual al cullerenc Joan Bohigues, mort recentment. L’escriptor i cinèfil ha sigut un dels pilars del festival.

Per la seua banda, Torres ha posat en relleu que l’associació cultural K-lidoscopi aposta fort pel festival perquè quan es parle de curts i de cinema «Cullera arribe a ser un referent». La coordinadora ha anunciat que l’edició d’enguany també comptarà amb una exposició fotogràfica sobre els cinemes que ha albergat la ciutat al llarg de la seua història.

Finalment, Roca ha avançat que l’ajuntament treballa en una programació regular de cinema en la Casa de la Cultura una vegada esta infraestructura concloga les seues obres de reforma.

Així mateix, ha indicat que el festival cullerenc compta amb un atractiu afegit perquè l’accés als curtmetratges no sempre resulta fàcil al no tractar-se de produccions comercials.

Nou premi

El festival, que es desenvoluparà del 23 de setembre al 2 d’octubre, comptarà enguany amb dues seus. D’una banda, l’Auditori Municipal del Mercat on es realitzaran les projeccions i la gala de clausura. D’altra, el nou Espai Social ‘La Fonda’, on s’impartiran conferències i tindrà lloc la presentació del llibre «En estado de Gracia. El cine luminoso de Gracia Querejeta» de Pau Gómez.

Una altra de les novetats és la creació d’un nou premi per a les produccions audiovisuals en valencià, patrocinat per La Veu del País Valencià. Curts de tot el domini lingüístic opten al guardó.

Els horaris de les projeccions s’han retardat a les 19 hores per a facilitar l’assistència del públic i el preu de l’entrada es manté en un euro, una aportació simbòlica que posa el cinema a l’abast de tots.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.