Entre altres propostes didàctiques destaquen els tallers per a aprendre a fer paper artesà o el d’aquarel·les. El Museu completa la seua programació expositiva apostant per una gran varietat d’artistes locals
El Museu de la Rajoleria ha rebut als primers escolars paiportins que participaran al llarg d’aquests dies als tallers didàctics realitzats amb motiu del Dia de l’Arbre.
L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han assistit a un d’aquests tallers, amb l’alumnat de tres anys del CEIP Jaume I. Per a Albalat “és una il·lusió molt gran que els xiquets i xiquetes de Paiporta puguen tornar al nostre Museu. Ja portem dos anys de pandèmia i és molt important que puguen recuperar activitats i espais com aquest. A més, al mateix temps que aprenen valors vitals com la preservació del nostre entorn, s’acosten i es retroben amb aquest bé cultural paiportí que també és el seu”.
Per la seua part, la regidora Esther Torrijos ha assenyalat la importància de reprendre l’activitat educativa del Museu. “Iniciem els tallers escolars amb aquesta proposta de ‘Les plantes de Vil·la Amparo’, una activitat molt didàctica i entretinguda que va a agradar molt, de segur, als nostres menuts i menudes. El taller s’emmarca dins de la mostra amb motiu del ‘Dia de l’Arbre’, on han participat centenars de xiquets i xiquetes paiportins amb dibuixos molt creatius i de molta qualitat. Agraïm la seua participació i implicació amb aquest dia tan destacat”.
Sota el títol ‘Les fulles de Vil·la Amparo’ els i les escolars paiportines treballen l’empremta amb pintura de fulles del plataner del parc de Vil·la Amparo. Amb aquesta activitat, menuts i menudes aprenen la singularitat de cada arbre i dels éssers vius, a valorar-los, així com la importància de la seua preservació o els seus efectes positius per a permetre la vida: com a aliment per als horts, purificant el CO₂ de l’aire, proveint d’oxigen o facilitant la termoregulació de l’ambient.
Entre els tallers que completen la proposta didàctica per als pròxims mesos destaquen els dedicats a aprendre a fer paper artesà o el d’aquarel·les. A més, entre les propostes expositives en trobem de vinculades amb l’entorn acadèmic local, com la mostra ‘Valentes a l’institut’, creada pel professor de l’IES Andreu Alfaro Alfonso Candela amb l’objectiu de mostrar l’esforç realitzat per la comunitat educativa durant la pandèmia.
Coincidint amb la Setmana de la Dona, a partir del 3 de març, es podrà gaudir de la interessant mostra fotogràfica ‘Màrgens. Dones. Mirades’, de Concha Martínez Giménez; un recorregut pels espais de resistència. Una altra proposta fotogràfica arribarà amb ‘Familiar-mente’, de la fotògrafa Sara Quílez, a partir del 7 d’abril, que ens acostarà a la diversitat familiar.
Una de les exposicions més destacades és la de la paiportina Esther Paredes ‘No mires el teu dolor, mira el teu art’, que tracta sobre l’art com a ferramenta per a conviure amb la fibromiàlgia (a partir del 5 de maig). Tancaran les propostes de la temporada les tradicionals trobades amb artistes paiportins, tant de l’Associació de Pintors Artístics de Paiporta i del Centre de Formació de Persones Adultes com de l’alumnat d’Espai d’Art o de Pintar-te.
La programació completa es pot consultar al web del Museu.