Des que al setembre de 2004 es representara per primera vegada a Madrid, “El mètode Grönholm”, un text del dramaturg Jordi Galcerán sobre els processos de selecció de personal en el marc de les grans corporacions, porta més de quinze anys collint èxits sobre els escenaris, comptant a més amb la seua versió en cinema, mereixedora de dos Premis Goya en 2008.
Dissabte que ve, 12 de desembre, aquest fenomen teatral que continua abordant amb acidesa qüestions universals i de plena actualitat, aterrarà en el Centre Cultural Tívoli, de la mà de Olympia Metropolitana i posant sobre les taules a quatre autors capdavanters en l’escena valenciana: Ferran Gadea, Diego Braguinksy, Silvia Valero i Jordi Ballester. Sota la direcció de Rebeca Valls, qui també es posa en la pell d’una de les aspirants, i Gemma Miralles, la funció de “El mètode Grönholm” en el Tívoli començarà les 20h i les entrades per a gaudir-la, amb un preu de sis euros, ja es poden adquirir a través de Servientrades.
La trama col·loca sobre l’escenari a quatre aspirants a un càrrec d’alt nivell en una de les més prestigioses empreses multinacionals, que es presenten per a la prova definitiva. Aquesta segueix un procediment gens convencional: l’anomenat mètode Grönholm. Els aspirants hauran d’enfrontar-se conjuntament a una sèrie de “jocs” cruels, basats en tècniques reals de selecció de personal. Les absurdes proves proposades pels psicòlegs de l’empresa es convertiran en un combat on la feresa i la falta d’escrúpols semblen no tindre límits. No obstant això, la primera volta de rosca de les moltes que conté l’obra, és quan se sap que un dels quatre és en realitat un empleat de la companyia, al qual hauran de descobrir. Però això és només el principi, el detonant de la comèdia, en la qual els jocs i els paranys aconseguiran cotes insospitades. L’obra il·lumina, amb cru humor, una època en la qual l’atur i la precarietat laboral són una autèntica maledicció. En l’afany d’aconseguir una ocupació, qualsevol tret d’humanitat ha sigut abolit, i els aspirants es veuen reduïts a la condició de meres marionetes. I la pregunta és: fins a on estaran disposats a arribar els aspirants per a obtindre el lloc de treball que sempre havien somiat?
El Centre Cultural Tívoli, que al novembre va registrar més de dos-cents espectadors en els espectacles programats, continua apostant per la cultura segura i manté activat un protocol sanitari anti COVID-19 en totes les representacions culturals programades.