Els Centres Municipals de Servicis Socials de València, a examen

L’Ajuntament ha posat en marxa hui 16 terminals d’última generació per a realitzar enquestes de satisfacció a les persones usuàries dels servicis socials

L’Ajuntament ha posat en funcionament hui 16 nous terminals interactius en els Centres Municipals de Servicis Socials (CMSS). En ells ja s’han començat a realitzar enquestes sobre el grau de satisfacció de les persones usuàries d’este recurs, “el que ens permetrà obtindre informació molt valuosa per al consistori a l’hora de poder millorar o consolidar determinats aspectes de gestió”. Així, ho ha informat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, qui, a més, ha explicat, que “les pantalles tenen un film plàstic antiviral, efectiu contra el coronavirus, i que per descomptat s’ha d’usar gel abans del seu ús”.

La regidora Isabel Lozano ha explicat que esta mesura, “permetrà la informatització de les enquestes a través dels nous dispositius electrònics que aportaran dades en temps real i amb una major fiabilitat, perquè es duran a terme de forma contínua durant tot l’any, i es podrà agrupar els resultats per centres, mesos o pel període desitjat”. “Igualment, hi haurà opció d’accedir als informes finals anuals, molt necessaris per a conéixer les opinions i recollir les propostes de millora que fan les persones usuàries, de les quals es pren l’edat, el sexe i la nacionalitat”.

Fins ara, les enquestes de satisfacció es realitzaven en format paper, que necessitava el bolcat posterior, la confecció de taules i de gràfics i l’anàlisi de totes estes dades. “Ara, amb els nous elements electrònics, tota esta tasca es simplificarà i es millorarà en benefici de tots els usuaris i usuàries”, ha dit Lozano.

Els terminals seran multilingües i, a més d’estar en valencià i castellà, també tenen a disposició de la persona usuària l’anglés i el francés. Els aparells obtenen les respostes des de pantalles tàctils i estan presents en els centres municipals de servicis socials de Benimaclet, Campanar, Ciutat Vella, la Saïdia, Malva-rosa, Natzaret, Olivereta, Patraix, Quatre Carreres, Salvador Allende, Sant Marcel·lí, Trafalgar, Cabanyal, a l’oficina d’atenció a persones amb diversitat funcional, centre d’atenció a persones sense sostre i en el servici d’infovivenda solidària.

LA VALORACIÓ DEL SERVICIS SOCIALS MILLORA EN ELS ÚLTIMS ANYS

Segons les dades disponibles en el servici d’Estadística de l’Ajuntament de València, l’atenció prestada en els servicis socials municipals ha anat millorant any rere any, segons la valoració de les mateixes persones usuàries. Així, si en el 2017 la valoració era de 5,9; en desembre 2019 va ser de 6,1 i en octubre 2020 de 6,6.

“Estem implementant un pla de millora en la qualitat dels servicis socials de la ciutat i ja podem vore un reflexe en la valoració ciutadana a partir dels últims infobaròmetres municipals on hi ha un increment de la puntuació que atorga la ciutadania als CMSS”, ha valorat Lozano.

Finalment, la regidora Isabel Lozano també ha avançat que l’Ajuntament de València ha adaptat el sistema de qualitat Centres Municipals de Servicis Socials a la norma “ISO 9001”. L’aplicació d’este sistema suposa que el consistori compleix uns requisits com la realització d’una auditoria interna i externa.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.