Escolarització xiquetes i xiquets refugiats Ucraïna

Maite Ibáñez ha subratllat que l’Ajuntament ha mobilitzat tots els recursos disponibles per a atendre les famílies que fugen de la guerra 

L’Ajuntament de València ha tramitat 35 sol·licituds d’Escolarització Sobrevinguda de xiquets i xiquetes procedents d’Ucraïna des que va començar la guerra. La regidora d’Educació i de Cooperació i Migració, Maite Ibáñez, ha explicat que la ciutat ha atés més de 700 refugiats ucraïnesos a conseqüència del conflicte bèl·lic, molts dels quals arriben amb menors que necessiten que se’ls done accés al sistema educatiu.

“Estem en contacte amb el cònsol honorari d’Ucraïna per a coordinar la col·laboració de traductors que ajuden tant en la integració dels xiquets a les aules com en les gestions administratives per a procedir a l’escolarització”, ha manifestat l’edila.

Des de la Regidoria d’Educació habitualment es tramita este tipus d’escolaritzacions a través del Portal d’Escolarització Sobrevinguda però, davant la creixent demanda de xiquets i xiquetes procedents d’Ucraïna, també s’ha habilitat un correu electrònic i un número de telèfon per a poder agilitar el procediment. “Des de l’Ajuntament de València hem activat un correu i un telèfon per a atendre totes les peticions d’escolarització que ens estan arribant tant a través dels familiars com a través de les ONG, que ens ajuden, a més, a realitzar la traducció. Igualment, estem coordinats amb la Secretaria Autonòmica d’Educació que dirigeix Miguel Soler per a assegurar una adequada escolarització als xiquets que arriben des d’Ucraïna”, ha explicat Ibáñez.

El procés d’Escolarització Sobrevinguda comença al setembre, una vegada ha finalitzat el període d’escolarització ordinària de la Conselleria d’Educació. L’any passat, durant el curs escolar 2021-2022, es van atendre 1.554 sol·licituds, de les quals 332 van ser de menors  espanyols, i 1.200, de menors de 60 nacionalitats. De tots ells, al llarg de tot el curs passat es va procedir a l’escolarització de 30 xiquets i xiquetes procedents d’Ucraïna, una xifra que ja s’ha sobrepassat a meitat del mes de març a conseqüència de la crisi humanitària que ha desfermat la guerra. 

Ibáñez ha ressaltat que des de la Regidoria s’està donant resposta a l’escolarització en totes les etapes, tant en l’obligatòria com en la no obligatòria dels xiquets de 0 a 6 anys. “Estem en contacte amb l’Associació d’Escoles Infantils Privades ADEIV-ACADE per a coordinar qualsevol tipus d’actuació per als xiquets i xiquetes de l’Educació Infantil. En este sentit, també facilitarem la sol·licitud del xec escolar per a les famílies ucraïneses que el requerisquen”, ha finalitzat. 

L’Ajuntament de València ha mobilitzat ja 1,5 milions d’euros per a poder donar resposta a les necessitats dels refugiats de la guerra d’Ucraïna que estan arribant progressivament a la ciutat. Els fons s’incorporaran al pressupost municipal procedents dels romanents en la primera modificació de crèdit amb l’objectiu de reforçar els servicis municipals i poder atendre en les millors condicions als refugiats que estan arribant estos dies a la ciutat fugint de la Guerra. 

“Estem intensificant els nostres esforços perquè la ciutat de València aculla totes les famílies que estan arribant des d’Ucraïna expulsades de les seues llars per la guerra. Fins al moment hem atés més de 700 persones, a les quals hem oferit dependències municipals o privades amb les quals hem arribat a un acord”, ha incidit Ibáñez. L’edila de Migració ha assenyalat que des de la Regidoria s’està treballant per a aconseguir més allotjaments amb els quals acollir les famílies que vagen arribant a la ciutat, ja que s’espera que la xifra de desplaçats a conseqüència de la guerra vaja augmentant amb el transcurs de les setmanes.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.