Ja es pot visitar al MUMA el projecte Prometheus, que inclou la Ruta de Jaume I

S’ha presentat al Museu municipal d’Alzira el projecte Prometheus

Es podrà visitar fins a l’1 de setembre

El projecte Prometheus pretén promoure el coneixement dels itineraris culturals europeus. Un dels itineraris ha sigut la Ruta de Jaume I. Que s’ha posat en valor a través d’este treball que ha registrat els llocs i monuments en l’actualitat i els ha digitalitzat.   

Luis Palmero Iglesias, professor responsable del projecte UPV de Prometheus European Project. Ha estat l’encarregat de fer la presentació del projecte als assistents. Amb les aportacions específiques de Jorge García Valldecabres que ha explicat la ruta de Jaume I.

A més també han participat a l’acte d’inauguració l’alcalde d’Alzira Alfons Domínguez, el regidor de Patrimoni Xavi Pérez, el director del MUMA, Agustí Ferrer i els regidors Andrés Gomis, Virtuts Piera, Javier Fernández i Bernat Ríos.

Revitalitzar el patrimoni arquitectònic internacional de forma molt rellevant

Este projecte ha servit per, a través d’una investigació precisa, revitalitzar el patrimoni arquitectònic internacional de forma molt rellevant. Inicialment, el projecte, s’inicia a Rússia, amb la Universitat de Perm amb la Ruta del Alto Karma. Es va suspendre arran la guerra a Ucraïna, va continuat amb la ruta urbana de la ciutat de Gdanks  i es va suspendre arran la guerra a Ucraïna. I finalment la ruta de Jaume I de la ma de la participació de la Universitat Politècnica de València. 

S’han digitalitzat els monuments i esglésies d’esta ruta des de l’esglèsia de la Sang de Llíria fins el castell d’Almonecir. Alzira ha estat part fonamental d’esta ruta, ja que d’ella han format part la muralla, la casa de Jaume I i la Creu Coberta. El regidor de patrimoni Xavier Pérez ha destacat la importància d’este treball per a la futur museu en la Casa del Rei. 

La figura de Jaume I ha anat sempre lligada a Alzira

Per la seua part, l’investigador responsable de la Universitat Politècnica de València, Luis Palmero, ha destacat la importància d’este treball. Ja que ha contribuït a que reconstruir i difondre el patrimoni perdut i ho han fet els joves estudiants que mitjançant la pressa de dades in situ i la posterior digitalització han recuperat estes rutes culturals.

A més tal i com ha destacat l’arquitecte Jorge Garcia Valldecabres, Jaume I es troba en el centre de la construcció europea i ha destacat la importància de Jaume I per a donar valor a les figures de Sant Bernat i les germanes. Segons ha explicat el mateix expert, es tracta del primer bernardí de la història. 

La figura de Jaume I ha anat sempre lligada a Alzira. Per quan va ser vila reial i clau en la Reconquesta, tant per la seua estratègica situació geogràfica. Com per les formidables defenses del riu Xúquer i de les muralles que la rodejaven.

Estes condicions van fer que tinguera en Alzira un lloc on residir, identificat com a Casa Reial i popularment com a Casa de l’Olivera.

Alzira, a través de la Casa Reial de Jaume I, està inclosa en este ambiciós projecte internacional d’itineraris culturals. La investigació interdisciplinària de les distintes universitats que participen en la recuperació d’estes rutes europees dona un caràcter internacional a este projecte. En el que podem estar orgullosos siga una peça fonamental la Casa Reial d’Alzira

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.