La Diputació arriba a un acord amb tots els sindicats per a donar estabilitat a 96 llocs de treball

La corporació, juntament amb CCOO, UGT i CSIF, decideixen per unanimitat la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) per a consolidar a personal laboral com a empleats interins

Entre eixos llocs de treball, ocupats per 63 dones i 30 homes, hi ha 15 auxiliars d’informació que formaven part d’un servei privatitzat en l’anterior legislatura

26/02/2018.La Diputació de València i els sindicats majoritaris -CCOO, UGT i CSIF- han arribat a un acord per a estabilitzar la situació de 96 treballadors, 63 dones i 30 homes, que deixaran de ser personal laboral i passaran a ser empleats interins. En la negociació s’ha consensuat, per unanimitat, la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) per a redistribuir i crear els nous llocs. Una decisió que serà portada al ple del pròxim 27 de febrer per a la seua aprovació. El diputat responsable de l’àrea d’Administració General, Pepe Ruiz agraeix “l’esforç negociador i la bona predisposició dels sindicats per a arribar a un acord”.

Entre els contractes que es van a consolidar hi ha 23 professors que treballen en les escoles que gestiona la Diputació, com la de Viticultura i Enologia de Requena o la de Capatassos de Catarroja, 19 administratius, 6 arquitectes tècnics, 4 analistes i 3 restauradors. En la llista hi ha també 15 auxiliars que donaran el servei d’informació corporativa. Aquest servei, que l’actual equip de govern ha revertit a públic, s’oferia en anteriors legislatures mitjançant una empresa privada.

Tots aquests treballadors van accedir als seus llocs mitjançant procediments reglats a través del preceptiu procés selectiu convocat en el seu moment. L’aposta de la corporació, segons Pepe Ruiz, és que “a partir d’enguany, i en els pròxims exercicis, es convocaran ofertes públiques d’ocupació que inclouran el 100% de les places que la Llei de Pressupostos de l’Estat ens permeta. El nostre objectiu és consolidar la màxima ocupació pública reduint la precarietat laboral en la mesura de les nostres possibilitats”.

Així mateix, Pepe Ruiz ha afegit que “aquesta mesura cal contemplar-la dins de les iniciatives organitzatives que impulsarem per a pal·liar l’envelliment i la pèrdua de llocs de treball que s’està produint, a causa de les limitacions imposades per la taxa de reposició de les ofertes d’ocupació pública decretades pel Govern en les successives lleis de pressupostos generals de l’Estat”. Des de l’àrea d’Administració General s’apunta que les polítiques de restricció imposades pel Govern de l’Estat estan ocasionant greus problemes de futur a totes les Administracions.

Alguns d’aquests problemes són la reducció d’ocupació pública i l’envelliment de les plantilles. L’edat mitjana de les persones que treballen en la Diputació supera àmpliament els 50 anys, amb una antiguitat de més de 25 anys, i en les dues pròximes legislatures arribaran a l’edat legal de jubilació uns 440 empleats i empleades (aproximadament el 35%). En aquest sentit, el diputat d’Administració General ha assenyalat: “Es farà el que estiga en la nostra mà però, de seguir aquesta tendència de restriccions en les ofertes d’ocupació pública, la futura prestació de molts serveis pot veure’s compromesa per la falta de personal. Per tot açò, el Govern de la nació hauria de permetre la recuperació real d’ocupació”.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.