La Diputació inverteix 4,3 milions en la millora i conservació d’instal·lacions esportives municipals

El president, Jorge Rodríguez, presenta amb la diputada d’Esports, Isabel García, les actuacions en poliesportius, camps de futbol i pavellons de 35 municipis valencians

“Amb aquestes inversions se solucionen problemes diaris dels veïns, es respecta la iniciativa dels ajuntaments i es dóna resposta al deute històric de la Generalitat”, assegura Rodríguez

28/02/2017.La Diputació de València ha destinat 4.360.000 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives en 35 municipis valencians, a través de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que dirigeix Isabel García. Aquestes actuacions es van iniciar a la fi de 2016 i s’acabaran d’executar en el present any, encara que moltes d’elles es troben ja en funcionament.

La meitat d’aquesta inversió, 2.200.000 euros, serveix per a “donar resposta al deute històric de la Generalitat amb alguns municipis i infraestructures esportives que es van projectar en el període 2007-2012 però mai van arribar a executar-se, i que ara gràcies a la col·laboració del nou Consell i la Diputació hem desbloquejat perquè eixos diners no desapareguen i aquests municipis vegen per fi millorades les seues instal·lacions esportives”, ha explicat el president, Jorge Rodríguez.

“No parlem d’obres faraòniques o megaprojectes que després queden sobre el paper”, ha assegurat Rodríguez, “sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”. D’aquesta forma, s’aconsegueix un triple objectiu, com és “saldar eixe deute històric, donar solució a problemes diaris de les persones i respectar la iniciativa dels ajuntaments a l’hora de decidir les infraestructures necessàries per als seus municipis”.

Rodríguez es refereix a cobertes per a utilitzar pistes esportives malgrat el mal oratge, cas d’Alcublas; nous vestuaris en piscines i poliesportius, com a Mislata i Cerdà; instal·lació de gespa artificial i tancat de camps de futbol, cas de la Font de la Figuera, Bonrepòs i Massamagrell; parcs lúdics i esportius amb zones verdes, com el de Picanya; i adequació integral de pavellons i pistes que s’han deteriorat amb el pas del temps, cas de Torrent, Petrés i Albaida.

Un total de 35 actuacions en d’altres municipis valencians que inclouen la reparació de les piscines de Mislata, Almàssera i Beniarjó, la construcció de dues pistes de tennis en el poliesportiu de Rafelbunyol i d’una pista d’atletisme a Ontinyent, a més d’una sèrie d’obres de manteniment en huit municipis que van des de la reparació de la pista de tennis de l’Eliana a les portes d’emergència en el pavelló de Sedaví, entre altres intervencions.

Autonomia local i sostenibilitat

En paraules de Jorge Rodríguez, “amb aquestes inversions vam demostrar l’aposta d’aquesta institució per la pràctica de l’esport, però sempre respectant l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses, que són els que han proposat aquestes actuacions, i no a través de plans teledirigits que impedien als ajuntaments invertir els diners en allò que realment necessitaven”.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis”, i ha fet un repàs de les obres en instal·lacions esportives en les quals s’ha implicat la Diputació, valorant la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.

García ha coincidit amb el president a l’hora de posar en valor eixa dignificació de la pràctica de l’esport i la “responsabilitat de la Diputació a l’hora d’ajudar als municipis a tenir instal·lacions en bon estat i sostenibles, adequades als usuaris que habitualment les gaudeixen”.

A l’acte han assistit alcaldes i regidors de la pràctica totalitat dels municipis en els quals s’han projectat i executat aquestes obres. Tots han coincidit a valorar positivament el “canvi de criteris en els plans provincials, que ara donen una major capacitat de decisió als ajuntaments i es basen en criteris objectius amb els quals resulta molt fàcil calcular les ajudes que es van a rebre”.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.