Es tracta de la tercera edició d’aquesta iniciativa dirigida a emprenedors d’entorns rurals per a oferir-los capacitació suficient a l’hora de desenvolupar els seus projectes
El programa d’este curs consta de tretze sessions i en ell participen projectes de les comarques de Hoya de Buñol, el Camp de Morvedre, Utiel-Requena, la Ribera, La Serranía, La Safor o El Valle de Ayora-Cofrentes
La Diputació de València, a través de l’àrea de Desenvolupament Rural que dirigix Ramiro Rivera, ha posat en marxa la tercera edició del programa Emprendeaventura Rural, que té com a objectiu facilitar a les persones emprenedores la definició de projectes de negoci o la consolidació d’empreses de recent constitució en entorns rurals, mitjançant una plataforma col·laborativa i amb l’ajuda d’eines per a compartir coneixements i inquietuds per a enriquir els seus projectes.
El programa d’este curs consta de tretze sessions de treball i tutoria, impartides en línia en horari de 9.30 a 13.30 hores, que culminaran a mitjan desembre amb una sessió presencial de networking entre els projectes participants en la iniciativa. Durant el cicle formatiu s’aborden matèries com la generació d’idees de negoci i l’aplicació de la creativitat per al seu desenvolupament, a més del modelatge d’idees i enfocament a mercat mitjançant metodologies com Canvas i Design Thinking.
Per al diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació, Ramiro Rivera, “l’activitat empresarial és bàsica en la fixació de població en municipis rurals, contribuint a generar ocupació, donar servei a la seua població i a atraure visitants a estes zones, per la qual cosa l’acompanyament brindat per iniciatives com Emprendeaventura Rural resulten del màxim interés per al territori”.
En la present edició s’han inscrit 18 projectes d’emprenedoria rural de sectors com les acadèmies de formació, els serveis personals, el turisme actiu, l’allotjament rural, la confecció de joieria, l’agroecologia o la producció agroalimentària. Estos emprenedors estan situats a les comarques de la Hoya de Buñol, el Camp de Morvedre, Utiel-Requena, la Ribera, La Serranía, La Safor o El Valle de Ayora-Cofrentes.
Els projectes seleccionats per a participar en Emprendeaventura Rural reben a més formació sobre comunicació digital i màrqueting en línia per a traure el màxim partit a les xarxes socials, així com nocions clau sobre la construcció d’equips de treball, la viabilitat econòmica i financera de la idea de negoci, i la definició de preus dels productes o serveis a comercialitzar.
Una vegada completats els continguts teòrics, el programa conclou amb sessions de tutories de projectes a càrrec de l’equip tècnic de CEEI (Centro Europeo de Empresas Innovadoras). En este sentit, cal remarcar que, després del seu pas per este programa, els projectes poden obtindre assessorament específic sobre matèries de gestió de la seua empresa a través del programa Mentoring Rural, igualment finançat per la Diputació i impartit per CEEI València.
Primera sessió
La tercera edició de Emprendeaventura ha arrancat este dimecres, en una trobada en línia que va comptar amb la participació del diputat delegat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera, al costat de Pablo Ceinos, director d’Operacions, projectes i formació de CEEI València, i Pepa Tornero, gerent del Grup d’Acció Local (GAL) Caroig-Xúquer, que va exposar les ajudes LEADER gestionades pels GAL per a empreses rurals.