La gasela Mhorr nascuda en BIOPARC València es dirà Hope i compleix un mes

Més de 2.500 persones han participat través de la web del parc i han triat la paraula que significa “esperança” amb el 50% dels vots. 

Fa just un mes l’equip multidisciplinari de persones que continua vetlant pel benestar dels animals de BIOPARC València rebia amb alegria el primer naixement al parc durant l’estat d’alarma. La casualitat va fer que aquesta primera nova vida fora una gasela Mhorr  (Nanger dama mhorr), un bellíssim antílop que es va extingir en el seu hàbitat i ha aconseguit salvar-se de desaparéixer completament gràcies a la cooperació internacional per a coordinar l’intens esforç dels conservacionistes. 

L’equip de Bioparc va voler compartir tan bona notícia en un moment tan especial i va sol·licitar la col·laboració de la població per a, entre tots, triar el nom de la xicoteta gasela. La participació ha sigut enorme i més de 2.500 persones han votat a través de la web entre quatre opcions amb el següent resultat final: 

Hope: 50% de vots

Flor del taronger: 37%

Esperanza: 9%

Alegria: 4%

Crida l’atenció que la denominació final, Hope, siga una paraula anglesa que significa “esperança”. Sens dubte, un missatge d’aquest món globalitzat en el qual ens trobem. 

Hui ja podem cridar a la preciosa cria Hope qui, abrigallada pel seu ramat, ja gaudeix dels recintes exteriors de la Sabana on ronda sense parar i s’acosta a la mare per a mamar al seu antull. En Bioparc les gaseles Mhorr es troben en un recinte multiespecie que comparteixen amb altres antílops, els addax i les grulles coronades cuelligrís; molt prop d’un altre dels espais més emblemàtics del parc, on habiten rinoceronts, zebres i estruços. 

Hope ha nascut dins del Programa de Reproducció Internacional (EEP) d’aquesta espècie que treballa per a garantir la seua supervivència i la possible reintroducció en la naturalesa, d’on mai hauria d’haver desaparegut. Hope ens recorda que és possible véncer l’adversitat quan es coopera amb una fi comuna, en aquest cas la conservació de la biodiversitat del planeta. Exterminada per la caça sense control, en els últims anys diversos projectes han aconseguit retornar a aquesta carismàtica espècie a diverses zones del nord d’Àfrica.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.