La Generalitat llança una campanya de conscienciació per a evitar fraus amb la venda i revenda ‘en línia’ d’entrades a festivals i altres espectacles

La Generalitat llança una campanya de conscienciació per a evitar fraus amb la venda i revenda ‘en línia’ d’entrades a festivals i altres espectacles

El Centre de Ciberseguretat de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) publica consells per a evitar convertir-se en víctima d’estafes

La ciberdelinqüència ha començat a emprar la intel·ligència artificial per a crear identitats, documents o pàgines de pagament falses

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), pertanyent a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, ha posat en marxa una campanya de conscienciació amb recomanacions per a tota la ciutadania amb l’objectiu d’evitar fraus en la venda i revenda en línia d’entrades a festivals i altres espectacles.

Amb el lema #FestivalesSinFraudes. Que la teua única preocupació siga el outfit Entrades sense estafa!, CSIRT-CV publicarà les seues recomanacions fins al pròxim 30 de juny, tant en els seus perfils de xarxes socials en X i Facebook, com en el portal especialitzat en conscienciació (concienciat.gva.es).

L’objectiu de la campanya és conscienciar a la població sobre els riscos que es corren en aquesta època de l’any en matèria de ciberseguretat, derivats de la compra en línia en revenda d’entrades a festivals i altres espectacles estiuencs.

Quedar-se sense entrada per a veure a un grup o cantant pot portar a algunes persones a intentar aconseguir una mitjançant la revenda en línia, la qual cosa augmenta el risc de ser víctimes dels estafadors i pagar preus desorbitats per entrades falses o duplicades, segons alerten des del Centre de Ciberseguretat de la Comunitat Valenciana.

La consellera d’Hisenda, Ruth Merino, ha destacat que, segons el Banc d’Espanya, les reclamacions per utilització fraudulenta o no autoritzada de targetes es van duplicar ja en 2022 en passar de les 4.955 suposades operacions fraudulentes a 10.361, la qual cosa reforça la necessitat d’aquesta mena de campanyes de conscienciació.

A més, segons les persones expertes de CSIRT-CV, les tàctiques emprades en aquestes estafes són cada vegada més sofisticades i difícils d’identificar, com ho exemplifica el fet que ja s’està utilitzant intel·ligència artificial per a enganyar les víctimes creant identitats o documents falsos, a més de pàgines de pagament fraudulentes.

Entrades sense estafa

Durant la campanya s’informarà sobre quins són els llits oficials per a comprar entrades en línia per a accedir sense risc a aquesta mena d’esdeveniments i activitats. A més, es detallaran quines són les principals amenaces relatives a la revenda en línia entre particulars.

Així mateix, CSIRT-CV publicarà informació sobre quins són les estratègies més utilitzades pels timadores en les xarxes socials, en pàgines web falses i en les plataformes de compravenda.

Finalment, s’oferiran recomanacions per a aquells casos en els quals, malgrat els riscos, la persona usuària haja decidit comprar una entrada en la revenda en línia.

Per a elles, CSIRT-CV ha preparat una llista de consells amb els quals evitar estafes, com comprar en plataformes col·laboradores o punts oficials; revisar els comentaris; pagar en persona; o comprovar que l’anunci està escrit correctament i sense faltes d’ortografia, entre altres.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.