La Mancomunitat de l’Horta Sud exposa el seu Pla Estratègic de Turisme

La Mancomunitat de l’Horta Sud exposa el seu Pla Estratègic de Turisme en la conferència europea sobre Patrimoni i Turisme

L’entitat supramunicipal també va presentar els seu Pla de mobilitat i estratègia de parcs empresarials a Timișoara, capital cultural europea 2023.

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud va estar present en la conferència europea sobre Patrimoni i Turisme celebrada a Timișoara, capital cultural europea 2023. On va ser presentat el Pla estratègic de turisme de la mà de Bartolomé Nofuentes. President de la Comissió d’Assumptes Europeus de l’entitat i que va presidir aquesta reunió. 

El projecte de la Mancomunitat, que va comptar amb 630.000 € dels fons europeus. Va ser rebut amb molt d’interés per tota la representació de les regions de Bèlgica, França i Polònia, entre altres, que hi estaven presents i hi mostraren interés. 

Bartolomé Nofuentes va comentar la importància que tenen “els governs intermedis per a la promoció del patrimoni cultural i el turisme”. “Els fons europeus permeten crear projectes que uneixen les ciutats i regions de tota Europa i volem liderar aquestes iniciatives des de Paternalia”, va remarcar. 

L’associació Paternalia va nàixer per a millorar la visibilitat dels locals intermedis i la promoció de polítiques comunes a nivell local

L’associació Paternalia va nàixer per a millorar la visibilitat dels ens locals intermedis i la promoció de polítiques comunes a nivell local. En la qual hi ha un total de dèsset regions de cinc països diferents: Espanya, Romania, Bèlgica, França i Itàlia. La Mancomunitat es troba al costat de les diputacions espanyoles d’Almeria, Càceres, Castelló, Jaén, Lleó, Ourense, Segòvia, Sevilla, Tarragona i València; la francesa d’Aude; la italiana de Lucca; les romaneses de Timis i Maramures; i la belga de Brabant-Wallon.

Amb el pas del temps, ha aconseguit convertir-se en una associació internacional amb personalitat jurídica. Que busca ser una gran plataforma per a totes les regions dels països europeus. Cultura, Turisme i Patrimoni, entre altres, són alguns dels punts clau a què vol donar veu aquesta associació. 

L’any 2009 es va seguir l’organització general de la xarxa i es van crear tres grans grups de treball. Es va realitzar una enquesta entre les regions membre per a poder dirigir les polítiques cap a un punt comú amb interessos comuns i, a causa d’això, es van concretar tres línies d’actuació. 

D’una banda, es va crear la línia d’Economia, Innovació i Energia. D’altra banda, la línia d’Ocupació, Capacitació i Inclusió Laboral. Finalment, la tercera línia va ser la de Desenvolupament Territorial, Turisme i Noves Tecnologies. L’associació ha remarcat que cada membre adopta les mesures voluntàriament per a la millora de tot el conjunt de l’associació.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.