La corporació comarcal inclou també cursos presencials i telemàtics en el seu pla de dinamització turística
José F. Cabanes: “El coneixement d’accions concretes que es poden implementar fàcilment és fonamental per al nostre model turístic”
El Pla de Dinamització i Governança Turística de l’Horta Sud 2024, impulsat per la Mancomunitat de l’Horta Sud amb el suport de la Diputació de València, posa també l’accent en la formació. D’aquesta manera, durant el mes d’octubre, una empresa especialitzada està oferint curs sobre destinacions turístiques intel·ligents (DTI) tant en modalitat presencial com telemàtica, a una vintena de professionals i càrrecs públics de la comarca. Aquest cicle de mòduls formatius s’ha realitzat gràcies a la convocatòria “Impulsem Turisme” del Centre de Turisme de la Diputació de València.
L’objectiu d’aquesta formació, a càrrec de persones expertes de diferents sectors, és ensenyar diferents tècniques de turisme intel·ligent al personal tècnic de Cultura i Turisme dels ajuntaments, a directores i directors dels museus de la comarca i a regidors i regidores. Es tracta d’accions molt pràctiques, que poden implementar-se fàcilment, combinades amb l’ús de les eines que hui existeixen en matèria de DTI.
“La formació en intel·ligència turística significa aplicar determinades accions per a millorar la informació de museus o sales d’exposicions, fer més accessibles els recursos culturals a les persones que ens visiten i altres mesures similars, la qual cosa també beneficia a la població resident i, per tant, guanyem els municipis”, valora el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José F. Cabanes.
Vuit sessions formatives
El programa es compon de vuit accions formatives que aborden les següents temàtiques: Destinació Turística Intel·ligent: Gestió i governança dels destins sota el model DTI; Accessibilitat: Millora de l’accessibilitat en els destins, tant en infraestructures com en l’experiència turística; Innovació i Tecnologia: Aplicació d’eines tecnològiques i estratègies de visibilitat per a optimitzar la gestió turística, Sostenibilitat Aplicada en Destins: Estratègies per a fomentar un turisme regeneratiu i la creació d’agro-experiències turístiques.
Les vint persones que s’han inscrit han pogut fer-ho en el programa complet o en els mòduls que més s’adapten a les necessitats del municipi. Un total de huit docents imparteixen els mòduls, secundats pel personal d’Intel·ligència Turística, l’empresa responsable de tota la formació.