La Policia Nacional deté a dues dones per estafar més de 600.000 euros amb la venda de material sanitari

Les víctimes compraven divers material sanitari que s’oferia per Internet, però després de realitzar el pagament mai rebien el producte

Hi ha nou empreses afectades, dues a Astúries, Madrid i València, i una a Lleó, Múrcia i Valladolid

Agents de la Policia Nacional a València han esclarit nou estafes per un valor de més de 600.000 euros, perpetrades en tot el territori nacional i relacionades amb la venda de material sanitari per Internet. Els policies han detingut a Estepona (Màlaga) a una dona de 38 anys i origen espanyol, i a Ferrol (la Corunya) a una altra de 43 anys, d’origen colombià, com a presumptes autores de diversos delictes d’estafa.

Les investigacions es van iniciar a la fi del mes de setembre de 2021 per part dels agents del Grup de Ciberdelinqüència de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València en rebre una denúncia, en la qual el responsable d’una empresa farmacèutica afirmava haver sigut víctima d’una estafa per part d’una altra suposada empresa que s’oferia per Internet com a subministradora de material sanitari. El denunciant hauria comprat 1.000 test d’antígens, els quals mai va rebre després d’haver realitzat una transferència amb l’import requerit.

Durant les investigacions els agents van comprovar que les persones que estaven darrere de l’estafa haurien creat diverses empreses fictícies, obrint comptes bancaris on rebre les transferències de les vendes dels productes que oferien. En analitzar els moviments del compte receptor, van detectar que part dels diners pivotava a altres comptes.

Els agents, a més, durant el desenvolupament de l’operatiu, van detectar l’existència d’altres huit empreses afectades a nivell nacional, situades a València, Astúries, Lleó, Múrcia i Madrid, que haurien comprat material sanitari (test d’antígens, guants, màscares, etc) i no els haurien rebuts, obrint-se diferents procediments judicials en altres punts Jutjats d’Instrucció.

Després de nombroses perquisicions, els agents van aconseguir identificar plenament a les persones que es trobaven darrere d’aquestes estafes, tractant-se de dues dones i un home, els quals tenien rols perfectament diferenciats.

Modus operandi

Mentre l’home s’encarregava de gestionar en Internet els anuncis, oferir els productes i mantindre converses a través correus electrònics anònims i aplicacions de missatgeria instantània amb els futurs clients, una de les dones era l’encarregada de rebre les transferències realitzades per aquests en comptes que ella mateixa hauria obert per a tal efecte, creant fins i tot una a Lituània. L’altra dona, al seu torn, feia de “mulera”, rebent part dels diners de les transferències.

Finalment, després de nombroses gestions i una àrdua labor d’investigació, els agents del Grup de Ciberdelinqüència de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, amb la col·laboració del Grup de Patrimoni de Policia Judicial de la Comissaria Local d’Estepona (Màlaga) i del Grup d’Investigació Tecnològica de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Corunya, van localitzar a les sospitoses a Estepona i Ferrol, sent detingudes totes dues com a presumptes autores d’un delicte d’estafa. Així mateix, a una d’elles li constava també una requisitòria judicial.

Els policies, a més, van registrar el domicili d’una de les ara detingudes, on van localitzar i van intervindre un ordinador portàtil, dos telèfons mòbils i documentació bancària.

Les arrestades, amb antecedents policials, una d’elles per fets similars, han passat a disposició judicial. Es continuen les investigacions per al total esclariment dels fets.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.