LA UNIÓ defensa el pollastre com a aliment saludable enfront dels succedanis vegans i menys sans
És més sa el pollastre que el producte súper processat i que el menjar vegà que té més calories, més grasses, més greixos saturats, més hidrats de carboni i més sal, entre altres
LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, davant la campanya de publicitat que està elaborant l’empresa The Vegetarian Butcher sobre el seu nou producte i les d’altres empreses en pareguts termes, demana als Ministeris de Consum i d’Agricultura que es moguen per a prohibir usar la nomenclatura carn i altres termes associats a la mateixa a coses que no ho són.
LA UNIÓ i el conjunt d’organitzacions de la Unión de Uniones reclamen que es deixe d’utilitzar la paraula carn i totes les seues variants referides a productes elaborats a partir de soja o altres ingredients perquè porta a una confusió que, a més, si presenten característiques incertes, podria estar incorrent en publicitat enganyosa.
L’organització ha criticat la campanya que està duent a terme per exemple The Vegetarian Butcher publicitant, la qual cosa denominen, pits de pollastre vegans. “Els pits de pollastre vegans no existeixen”, diuen des de LA UNIÓ. “Que li diguen massa de soja o com vulguen, però ni la carn de pollastre és vegetal, ni la soja té pit de pollastre”, afigen.
Així mateix, l’organització insisteix que no és un problema només de lèxic sinó de fer creure als consumidors que estan ingerint una alternativa més saludable que la carn real, quan no és així.
En aquest sentit, prenent en consideració la informació nutricional d’algun d’aquests productes que es pretén fer passar per pollastre i comparant-la amb una taula estàndard de pit de pollastre vertader es veu clarament que és més sa el pollastre que el producte súper processat i que el menjar vegà té més calories, més grasses, més greixos saturats, més hidrats de carboni i més sal, entre altres.
LA UNIÓ s’ha dirigit per escrit tant al Ministeri d’Agricultura com al Ministeri de Consum per a cridar la seua atenció sobre aquesta campanya “que segons sembla els ha passat desapercebuda”, perquè advoquen per prendre decisions que porten al fet que s’adopte la mateixa mesura que ja es va prendre perquè les begudes vegetals deixaren de publicitar-se com a llet.
L’organització considera que els consumidors poden assumir les decisions que estimen més convenients, però la publicitat ha de ser veraç, perquè aquestes decisions es basen en un coneixement informat. “L’ésser humà porta menjant carn des que el món és món, si ara hi ha qui prefereix les aportacions de laboratori, estupend, però que sàpia de veritat el que està menjant” apunten des de l’organització. “Dit això, també ens preguntem, on està la interprofessional per a defensar al sector avícola?”
Assenyala, finalment, que, si es permeten aquest tipus de pràctiques publicitàries s’està fent una competència deslleial cap al sector productor ramader, en aquest cas particular, a l’avícola. Aquest, a més, travessa uns moments realment complicats, posant en risc la supervivència d’una xarxa d’explotacions ramaderes avícoles, que contribueixen a proveir el consum de carn de pollastre.