L’Ajuntament augmenta en tres anys d’11 a 16 milions d’euros la inversió en infraestructures hídriques

Valía també ha anunciat la congelació del preu de la factura de l’aigua de l’any 2020, gràcies a la bona gestió realitzada

L’Ajuntament ha augmentat en 5 milions d’euros la inversió en infraestructures del Cicle Integral de l’Aigua, que ha passat dels 11 milions executats l’any 2018, a prop de 16 milions, que s’invertiran en el present exercici. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha afirmat que “és important explotar tota la capacitat inversora de l’Ajuntament al servici de la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, per això és important ser capaces d’executar tot el pressupost”. La regidora també ha anunciat la congelació del preu de la factura de l’aigua.

Valía ha posat en valor “la gestió que està duent a terme l’empresa mixta d’aigües, EMIVASA”, en la qual participa el propi Ajuntament i l’empresa concessionària Global Omnium, “que està donant un servici de qualitat en un assumpte tan sensible com és l’aigua potable”. Per a Valía “esta bona gestió és fonamental, perquè permet oferir un bon servici a la ciutadania sense baixar la qualitat, la qual cosa repercutix de manera positiva a l’Ajuntament, que pot reinvertir estos beneficis a la ciutat”.

La responsable del Cicle Integral de l’Aigua, també ha anunciat que es congelarà la tarifa d’aigua potable de l’any 2020, “molt important en este context de recuperació econòmica de les famílies”. Segons la regidora s’ha buscat un equilibri “òptim” entre el preu de la factura, la necessitat de realitzar inversions i la realitat que estan vivint les famílies.

Un dels assumptes que han afectat els costos del servici, i les previsions a curt i mitjà termini ha sigut l’augment del cost del subministrament energètic, motivat per l’augment del preu de l’energia que s’està produint a nivell mundial. Valía ha indicat que han sigut capaços de mantindre fix el preu del servici que paguen els ciutadans i ciutadanes “gràcies a la planificació i gràcies a totes les accions que hem realitzat per a millorar l’eficiència energètica de les nostres infraestructures, en les plantes i en el transport de l’aigua, i gràcies, també, a la utilització d’energies renovables”. Una altra de les accions que han permés esmorteir la pujada del cost de l’energia, ha sigut la inversió de 4,5 milions d’euros en equips per a generar energia de manera autònoma, la qual cosa ha reduït la dependència d’energia externa, i per tant els costos del servici de l’aigua potable a València i la seua àrea metropolitana.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.