L’Ajuntament d’Almussafes llança el programa ‘Més segures, Més Iguals’ per a la lluita contra la violència de gènere

El consistori municipal forma a un equip multidisciplinar de professionals en la detecció, la prevenció i l’actuació municipal

El curs es compon de 40 hores distribuïdes en un total de 7 sessions i se celebra des de hui en format semi presencial

Des de hui i fins al pròxim 10 de desembre, un grup de professionals de diferents departaments de l’Ajuntament d’Almussafes, forces de seguretat i integrants de diversos col·lectius de la localitat participen en un curs de formació en el qual s’aprofundeix en temes relacionats amb la detecció, prevenció i actuació enfront de la violència de gènere. Amb la iniciativa, que forma part del programa ‘Més Segures, Més Iguals’ impulsat per l’executiu local i impartit per la consultora ‘Equality Momentum’, el consistori busca “traslladar la cultura del treball en equip com el mètode més eficaç per a actuar contra aquesta xacra que, malgrat tot el treball que es realitza des de les institucions, encara no hem aconseguit erradicar de la nostra societat”, tal com afirma la regidora d’Igualtat, Belén Godoy.

El Pla Municipal d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almussafes continua desplegant-se amb una àmplia varietat d’iniciatives que busquen continuar avançant cap a una societat en la qual totes les persones reben un tracte just i digne. Hui, dimarts 3 de novembre, el consistori de la població ha fet un pas més en el desenvolupament d’aquest ambiciós pla amb l’inici d’un curs en el qual els operadors públics que intervenen durant el procés d’assistència a víctimes d’aquesta problemàtica estan aprenent a detectar, previndre i actuar.

La iniciativa, integrada en el programa ‘Més Segures, Més Iguals’ i emmarcada en el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere i el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, es desenvoluparà al llarg d’un total de 40 hores distribuïdes en set sessions fins al pròxim 10 de desembre i en format semi presencial, atés que una part se celebrarà online i una altra en dependències municipals. Entre les persones participants es troben integrants del departament de Benestar Social, del Gabinet Psicopedagògic, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, així com membres de l’equip d’Igualtat i Convivència de l’IES Almussafes i representants del teixit associatiu local.

“El que pretenem és que el personal que treballa a l’Ajuntament i les entitats de la població siguen capaços d’enfrontar-se correctament als possibles casos de violència de gènere que puguen sorgir. Existeixen una sèrie de pistes que ajuden a la detecció i que és important conéixer i, de la mateixa forma, hi ha un protocol que ha de seguir-se per a gestionar aquest tipus de situacions”, explica la regidora d’Igualtat, Belén Godoy. “Quant més sapiguem sobre aquest fenomen més ràpid podrem atallar-lo”, assenyala l’edil.

Fases del projecte
‘Més Segures, Més Iguals’, impartit per la consultora Equality Momentum, naix des de l’Ajuntament d’Almussafes amb la finalitat de formar equips multidisciplinaris especialitzats a erradicar la violència de gènere des de l’actuació municipal i la seua implementació inclou quatre fases. La primera, ja realitzada a Almussafes, va consistir en la recollida d’informació en els diferents departaments municipals sobre les funcions i formació dels seus gestors. Aquest treball previ ha desembocat en la convocatòria de la citada formació, que constitueix la segona fase, en la qual s’està dotant a les persones assistents del coneixement i les eines necessàries i suficients per a l’atenció de víctimes de violència de gènere.

Posteriorment, en una tercera etapa, es configurarà una taula de treball amb el seu reglament de funcionament intern per a assegurar el seu correcte desenvolupament a llarg termini. Finalment, per a culminar tot el camí, es preveu la creació de diferents documents d’actuació coordinada que s’aplicaran en cada cas perquè totes les persones implicades sàpiguen actuar adequadament.

Tal com comenta l’edil, “el busquem en l’executiu municipal amb aquest programa és traslladar la cultura del treball en equip com el mètode més eficaç per a actuar contra aquesta xacra que, malgrat tot el treball que es realitza des de les institucions, encara no hem aconseguit erradicar de la nostra societat. L’important, no obstant això, és continuar intentant-ho, perquè estic convençuda que ho aconseguirem”.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.