L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, s’ha reunit amb una empresa especialitzada en la implantació d’esculls artificials submergits en la mar amb l’objectiu de continuar buscant solucions alternatives al problema de l’erosió de les nostres platges.
En la trobada, han sigut presents l’alcalde, Dimas Vázquez, i la regidora responsable, Carmen Pérez, qui ha assenyalat que este problema que pateix la nostra costa, i que va a més cada any, necessita de solucions urgents. “El que de veritat ens agradaria és que, des de demarcació de Costas, atengueren la nostra petició d’instal·lar esculleres fixes que contribuïren a minorar eixa erosió. Mentre arriba, hem de continuar treballant i buscant solucions alternatives, dins de les nostres possibilitats, com són estos esculls movibles realitzats a base de malles i arena”, ha explicat Carmen Pérez.
Un altre dels avantatges d’estos esculls és que, en ser movibles, poden desplaçar-se en funció del lloc en el qual s’aconseguisca el resultat més idoni, sent també molt fàcil la seua retirada. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que, des que es va iniciar la legislatura, i després de l’experiència viscuda amb la borrasca Gloria i les seues greus conseqüències, s’han estat realitzant tot tipus de gestions, tant amb la Universitat Politècnica com, en este cas, amb una empresa privada que compta amb experiència en la implantació d’este tipus de solucions que eviten l’erosió de les platges i, en el cas de temporals, que l’aigua arribe a la costa amb tanta força. L’alcalde ha afirmat també que “continuarem treballant per a determinar si esta solució és factible; i, al mateix temps, seguirem realitzant gestions amb Demarcació de Costes, del Ministeri, per a estudiar la viabilitat d’implantar este tipus d’esculleres en la nostra costa, convidant també a tots els alcaldes de ciutats que tinguen el mateix problema que nosaltres. No desestimarem cap solució que puga ser viable, tant operativament com econòmicament, amb l’únic objectiu que les nostres platges conserven la major quantitat d’arena possible davant la regressió que pateixen”.