LAjuntament inicia les obres del jardí de Font Podrida en el barri del Cabanyal-Canyamelar

El vicealcalde Sergi Campillo explica que el projecte, que inclou també un parc infantil en Dr. Lluch, té un pressupost que supera els 262.000 euros

Ja han començat les obres de remodelació del jardí de Font Podrida, situat al barri del Cabanyal-Canyamelar, un projecte que compta amb finançament europeu dins del programa EDUSI. El vicealcalde Sergi Campillo, regidor també d’Ecologia Urbana, ha explicat que la proposta consensuada amb la ciutadania “s’ha adjudicat per un import que supera els 262.000 euros, per tant, és una actuació important i serà el segon dels quatre jardins que s’estan fent amb fons EDUSI en Poblats Marítims”.

“Es tracta d’un projecte de remodelació inclusiu i mediterrani”, ha assenyalat el vicealcalde Sergi Campillo, que  es felicita perquè els diversos projectes que s’executen amb fons EDUSI per al Cabanyal-Canyamelar “continuen avançant en termini i forma”. A més de la remodelació de la zona verda de Font Podrida, també s’executarà un parc infantil al jardí de Dr. Lluch, dos zones verdes del barri del Cabanyal-Canyamelar (Poblats Marítims) que continuen “amb el propòsit de l’Ajuntament de València de millorar els espais verds i d’esplai de la ciutat”, ha assenyalat Campillo.

Amb un pressupost assignat de 262.565,16 euros i finançat amb càrrec al programa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat), s’inicien els treballs d’execució del Jardí de Font Podrida en el que, segons el procediment que seguix la regidoria d’Ecologia Urbana, “es compta prèviament amb l’opinió i el parer del veïnat, per tal d’adaptar les noves infraestructures verdes a les necessitats reals dels barris”, ha considerat el vicealcalde. El termini d’execució previst és de 120 dies.

Les deficiències actuals, especialment de les zones infantils, dels parcs de la Font Podrida i una part de Doctor Lluch, pròxim al Centre Municipal d’Activitats per a les Persones Majors, es revertiran amb la renovació total d’estos espais de convivència del barri. Després d’un procés conjunt i participatiu amb diversos encontres entre associacions veïnals, tècnics i tècnics municipals, l’equip encarregat de la redacció del projecte “ha arribat a una proposta d’intervenció on es dona resposta a les necessitats plantejades”, ha recordat Campillo.

L’actuació “busca crear un espai de convivència intergeneracional, amb un esforç important per a fer una zona infantil de qualitat per als xiquets i xiquetes d’esta part del barri. També renovem altres parts del jardí, com la zona de majors”, ha detallat el regidor d’Ecologia Urbana. L’espai relacionarà els parcs amb el caràcter mediterrani del barri mitjançant la incorporació d’elements que connecten d’alguna forma amb la mar. Així, uns murets per a seure afavoriran la relació entre les i els usuaris del parc alhora que generaran espais de convivència i multiús. “El codi de colors utilitzat per als nous paviments recordarà també a la mar i la sorra de la platja i donaran identitat pròpia als parcs”, assenyala Sergi Campillo.

Al jardí del carrer de la Font Podrida s’actuarà de forma que es renovarà per complet la zona de jocs infantils, es crearà una nova zona delimitada de socialització canina i es plantaran nous arbres que puguen generar ombra. Pel que fa a l’actuació en una part del jardí carrer Doctor Lluch, la intervenció també renovarà la zona infantil i s’adaptarà un espai on s’instal·laran aparells biosaludables.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La iniciativa al jardí de Font Podrida i doctor Lluch  forma part de l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.