El vicealcalde Campillo destaca que la festa torna «després de dos anys de pandèmia» i reclama «civisme» a les persones que hi participaran
La Nit de Sant Joan torna a les platges urbanes de la ciutat de València amb un dispositiu especial del servici de Jardineria, que repartirà fins a 35 tones de llenya per a fer les fogueres, i també un reforç «importantíssim» del servici de Neteja i Residus, que comptarà amb 126 persones per a les tasques de recollida de les cendres i restes que es troben en l’arena. «L’objectiu, com sempre, és que les platges lluïsquen perfectament l’endemà i la ciutadania les puga gaudir amb normalitat», ha assenyalat el vicealcalde Sergi Campillo, regidor de l’àrea d’Ecologia Urbana.
«Després de dos anys, torna la celebració de la Nit de Sant Joan a València, un motiu d’alegria perquè hem superat una dura pandèmia, però també un moment important per a demanar civisme a les persones que hi participaran, ja que la ciutadania reclama que les platges estiguen en perfectes condicions l’endemà. Per això disposarem d’un dispositiu especial importantíssim per a assegurar una neteja ràpida i eficaç», ha afirmat el vicealcalde Campillo sobre la Nit de Sant Joan.
L’àrea d’Ecologia Urbana col·labora en l’organització de la Nit de Sant Joan amb dos dispositius especials, d’una part el que portarà endavant el servici de Jardineria Sostenible amb el repartiment de fins a 35 tones de llenya per a les fogueres, la llenya prové de les podes d’arbres de jardins i de viari de la ciutat, que el servici va acumulant precisament per a poder repartir-la esta nit. D’altra banda, el reforç de neteja, amb 126 persones, que multiplica per quatre el que normalment s’invertix un cap de setmana.
El dispositiu d’enguany del servici de Jardineria Sostenible consistix en el repartiment de llenya apilada, que prové de l’esporga de l’arbrat municipal. Es disposa de 6 camions, aportats per les contractes de manteniment integral de jardins de les zones nord i sud, que repartiran la llenya en 9 punts diferents de les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar, que estaran senyalitzats amb banderoles. El repartiment es farà des de les 16:30h fins a les 18.30 hores.
El dispositiu de la preparació, tall, classificació i repartiment de llenya no genera cap cost extraordinari, es realitza amb mitjans ordinaris de les contractes.
El dispositiu especial de neteja està format per 126 persones, de les quals 114 seran operaris/es manuals. Es disposarà de 8 pales mecàniques (amb 8 conductors) per a la recollida de cendres, dos camions recol·lectors (amb 2 conductors) i altres dos camions ganxo per retirar els residus de fogueres (amb 2 conductors).
«Este dispositiu quasi quadruplica el que tenim en un cap de setmana normal, per tant, es tracta d’un operatiu molt important a l’alçada de la quantitat de residus que es generen, que és una xifra molt elevada. Per això demanem civisme a les persones participants en la festa i corresponsabilitat, per tal d’arreplegar totes les deixalles que generen», ha reclamat Sergi Campillo.
El dispositiu especial també s’estén a 110 comissions falleres que celebren festes per Sant Joan, amb el repartiment de contenidors metàl·lics per a les cendres que generaren durant el passat cap de setmana (80 comissions) i este pròxim dissabte (30 comissions més), en el que també estan autoritzades distintes revetles per la ciutat. «S’ha de recordar que totes les comissions falleres tenen l’obligació de netejar l’espai públic acotat d’ús privatiu», ha explicat el vicealcalde Campillo al respecte.
Prohibició de fer foc a les platges naturals del sud
El regidor d’Ecologia Urbana ha recordat també que a les platges naturals del sud de València «està completament prohibit encendre foc ni disparar focs d’artifici en cap època de l’any i per descomptat tampoc en la Nit de Sant Joan». «Recordem que formen part del Parc Natural de l’Albufera i, per tant, han de mantindre invariables les seues condicions per respecte a la flora i fauna que alberguen estes platges tan valuoses de la ciutat», ha afegit Campillo.