Ajuntament i sucursals estudiaran accions formatives conjuntes per a minimitzar l’impacte de la digitalització en les persones de més edat
L’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, ha transmés a les direccions de les sucursals bancàries la seua preocupació enfront de les conseqüències que la pandèmia està generant en l’atenció presencial, i molt particularment en el tracte a les persones majors.
L’edil ha sol·licitat a la banca local un major esforç d’atenció presencial, ampliant horaris i prioritzant a la gent de més edat. Encara que hi ha limitacions que raonablement desapareixeran amb el virus, com els aforaments limitats i les esperes al carrer, no és menys cert que la digitalització està generant una bretxa insalvable per a determinats col·lectius. “Un ajuntament és sempre la primera porta a la qual truca el ciutadà per a manifestar una anomalia, i en aquest cas són moltes les queixes que estem rebent de persones amb dificultat per a entendre’s amb el seu banc”, declara Montaner.
“Necessitem restaurar la confiança dels col·lectius més colpejats per la pandèmia i aqueixa és una responsabilitat que ens afecta a tots”, manifesta l’alcalde.
Combatre la bretxa digital, el punt d’inici el que coincideixen l’Ajuntament i la banca local. En aquest sentit, totes dues parts estudiaran la idoneïtat d’organitzar jornades formatives dirigides a persones amb escassa competència o coneixement digital. “Qualsevol cosa que puguem fer, en col·laboració amb les pròpies entitats, per a millorar l’atenció presencial serà ben rebuda a Xirivella”, afig Montaner.
Les direccions de les sucursals, que han mostrat bona predisposició i han recordat que ja treballen en la millora del model d’atenció, s’han compromés a traslladar a les seues respectives direccions de zona les reivindicacions de l’alcalde i la possibilitat d’organitzar les jornades formatives obertes a la ciutadania.
Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià