L’Equip Específic d’Intervenció en Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Quart de Poblet realitza més de 900 intervencions durant l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Quart de Poblet, des de l’inici de la crisi sanitària, va redoblar els seus esforços per a mantindre les atencions a la ciutadania i pal·liar les conseqüències econòmiques, socials i psicològiques derivades d’aquesta, especialment entre els grups més vulnerables, com les persones majors o la infància i joventut, conscient de la complicada situació que s’estava enfrontant.

Part d’aquesta intensa labor per a assegurar el suport psicosocial d’aquests col·lectius s’ha traduït en més de 900 intervencions per part de l’Equip Específic d’Intervenció en Infància i Adolescència (EEIIA), emmarcat dins de l’equip d’atenció primària dels Serveis Socials municipals. En total s’han atés 881 persones de manera telemàtica i a 59 de manera presencial, acudint als propis domicilis fins a tres ocasions.

La majoria de les intervencions s’han realitzat davant casos d’ansietat, situacions de desprotecció i conflictes derivats de l’aïllament. També s’han dut a terme intervencions per a ajudar en els processos de duel. D’altra banda, el EEIIA no ha deixat en cap moment de realitzar la labor que exerceix des de 2017, proporcionant atenció integral a les famílies amb xiquetes, xiquets i adolescents en situacions de crisis i vulnerabilitat, i oferint orientació i col·laborant en la generació de factors protectors que faciliten l’adaptació i el benestar, assegurant així la plena inclusió i els drets essencials de les persones.

A pesar que s’han viscut situacions veritablement complexes, gràcies a la professionalitat i implicació dels i les professionals i a l’esforç realitzat per les famílies, que han aplicat les estratègies pertinents d’afrontament i recuperació de vincles afectius, el balanç final ha sigut molt positiu.

En conjunt, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Quart de Poblet, han realitzat més de 2.500 atencions, de les quals 829 han sigut persones ateses per primera vegada en la Unitat de Treball Social (UTS) d’Informació de Serveis Socials, el triple de les quals es van dur a terme en el mateix període de 2019. A més, aquesta labor s’ha dut a terme de manera col·laborativa amb altres àrees municipals, institucions, associacions i actors socials, un requisit imprescindible per a poder detectar les situacions de risc, atendre els casos de manera veloç i derivar aquells que ho precisen a l’entitat pertinent.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.