Les contractacions es disparen al maig a la comarca de l’Horta Sud amb un augment de més del 30% respecte al mes d’abril
Durant el mes de maig a la comarca de l’Horta Sud es van signar 9.366 contractes, 2.268 més que els registrats durant el mes d’abril.
Les contractacions a la comarca de l’Horta Sud han augmentat durant el mes de maig un 32% respecte al mes d’abril.
Al maig es van signar a la comarca 9.366 contractes laborals, 2.268 més que els registrats en el mes anterior segons les dades publicades per Labora i recopilats per la plataforma Observem.es de la Mancomunitat de l’Horta Sud
Dels 9.366 contractes registrats al maig a la comarca 5.264 corresponen a homes i la resta, 4.102, a dones. Per municipis Aldaia és el més contractacions acumula al maig amb 1.179, seguit de Torrent amb 985 i Quart de Poblet amb 752.
L’augment en les contractacions suposa també un descens en el nombre de persones desocupades a la comarca respecte a l’any passat. Si al maig de 2022 a l’Horta Sud un total de 36.504 persones es trobaven en situació de desocupació. En el mateix mes d’aquest 2023 la xifra se situa en 34.543. El descens de l’atur en un any suposa una reducció de més de 5%.
Polítiques d’ocupació en la Mancomunitat
Des de fa més de 15 anys, la Mancomunitat de l’Horta Sud ve desenvolupant diferents programes i polítiques d’ocupació. Coordinats des de la seua Agència de Desenvolupament Comarcal. Amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu final de la plena ocupabilitat a la comarca.
Tots ells es troben en concordança amb les necessitats territorials detectades en els diferents diagnòstics del mercat de treball efectuats prèviament, i trobant-se perfectament alineats amb els eixos de l‘Estratègia d’Ocupació d’àmbit estatal i/ o autonòmic i incardinats. Molt directament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Punt d’Atenció a l’Emprenedor
Les propostes van des del Punt d’Atenció a l’Emprenedor/al fet que presta serveis d’assessorament gratuït especialitzat i personalitzat. Tant presencials com telemàtics, a empreses i persones emprenedores des del naixement de la idea fins que aquesta es materialitza, fins al Pacte Territorial de l’Horta Sud.
Aquest últim compta amb el portal Observem.es, un espai telemàtic on, de manera gratuïta. Es poden consultar, entre molts altres ítems empresarials, els indicadors socioeconòmics, els recursos comarcals, les xarxes empresarials o les ajudes i subvencions entre altres.
Objectius millorar la competitivitat de les empreses locals i la seua consolidació
A més, la Mancomunitat a través del Pacte Territorial de l’Horta Sud compta amb l’Agència Comarcal de Serveis per a les Empreses (ACSE). Que té per objectius millorar la competitivitat de les empreses locals i la seua consolidació. Donar suport als seus processos de transformació digital i sostenible i l’alineació dels seus objectius empresarials amb els de l’Agenda 2030 amb accions en PIMES i micropimes de la comarca. Amb la finalitat d’informar sobre les ajudes del Kit Digital
Un altre dels programes en els quals treballa la Mancomunitat és el “Fem Feina” mitjançant el qual es dissenyen eines telemàtiques (Perfilat d’Ocupacions) i es generen constants accions i sinergies de treball col·laboratiu. A través d’itineraris formatius que demanda i ofereix el mercat laboral, destinats a aconseguir la plena ocupabilitat.
22 de juny la Mancomunitat ha organitzat una jornada informativa dirigida a empreses de la comarca
A més, dijous que ve 22 de juny la Mancomunitat ha organitzat una jornada informativa dirigida a empreses de la comarca en la qual s’exposaran els avantatges que per a elles té el desenvolupament de la Formació Professional Dual que es ve impulsant des de Labora.
Un impuls a aquesta formació que des de la Mancomunitat s’està completant també amb cicles informatius en els instituts de la comarca amb l’objectiu d’augmentar l’ocupabilitat a causa de l’alta demanda de treballs especialitzats.
Fons europeus
Els Fons Europeus també són sinònim d’ocupació a la comarca de l’Horta Sud. Gràcies al Pla de Recuperació, s’ha finançat el programa ERTEFE, ara conegut com a GVA.NEXT en el qual s’ha contractat personal tècnic especialitzat en els municipis de la comarca de l’Horta Sud, per a atraure finançament europeu als municipis de la comarca, i la seua efectiva repercussió en l’ocupació.