Les platges de València compten amb un dispositiu de rescat per control remot pioner a Espanya

L’Ajuntament de València i Creu Roja han organitzat un simulacre de salvament a la platja del Cabanyal en què s’ha incorporat un dispositiu de rescat per control remot pioner a Espanya. 

El nou dispositiu es diu CRAS i es tracta d’una taula de socors aquàtica teledirigida des de la vora de la mar, que pot acudir en solitari o transportant el socorrista fins a la persona en perill amb més rapidesa i menys cansament i traslladar tots dos a terra. 

S’ha posat en marxa dins del simulacre que s’ha desplegat a la platja del Cabanyal, en què també s’han mobilitzat dos motos aquàtiques, dos ambulàncies i un quad, i que ha comptat amb el suport de la Policia Local i el Centre de Coordinació de Creu Roja.

Utilitza tecnologia renovable i no contaminant, arriba a una velocitat de deu quilòmetres per hora, té un abast efectiu de 500 metres, una autonomia de 30 minuts i una capacitat de càrrega de 250 quilograms. 

A més de la taula de socors teledirigida, altra de les novetats de la campanya d’assistència d’enguany és l’aplicació mòbil Safe Beach App, que registra diàriament el color de les banderes, l’estat de la mar, la temperatura de l’aigua o la presència de meduses, entre altra información d’interés per a les persones usuàries.

En total, l’operatiu de salvament compta amb 168 persones en les postes localitzades en els prop de 24 quilòmetres de platja urbana que van des de la Malva-rosa fins al Perellonet. 

El dispositiu  va arrancar el passat 1 de juny i s’estendrà fins el 15 de setembre. Pel que fa a l’horari, és de 9 a 20 hores en les platges del nord, mentre que a les platges del sud és de 10.30 a 19.00 hores.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.