L’ETNO presenta l’exposició ‘Fadrines’: una mirada a la solteria femenina

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, inaugura l’exposició temporal ‘Fadrines’

Explora les vides de dones solteres durant els anys 40 i 50, en un context social que imposava el matrimoni i la maternitat com a norma.

Aquesta exposició, juntament amb un documental interactiu, s’endinsa en les experiències d’aquestes feministes intuïtives que van decidir dir no a un matrimoni basat en la desigualtat, iniciant un camí identitari que va de l’estereotip a la plenitud.

El projecte revela com les solteres van construir les seves vides al marge d’un model hegemònic, oferint una mirada plural que desafia les interpretacions desdenyoses.

Isabel Álvarez, una de les comissàries, descriu l’exposició com una instal·lació metafòrica que representa la norma heteropatriarcal, mentre que el director de L’ETNO, Joan Seguí, ressalta la importància de recuperar aquestes històries oblidades per promoure la reflexió sobre la nostra societat.

A més, el webdoc ‘Fadrines. Que la vida només és casar-se?’ complementa l’exposició, permetent als visitants explorar filmacions, il·lustracions i veus de les protagonistes a través d’un itinerari personalitzat.

La mostra, resultat d’una investigació de quatre anys, inclou un disseny expositiu que integra art, literatura i cinema per il·lustrar diferents experiències de solteria.

Així, l’exposició busca oferir una nova visió sobre les dones solteres, invitant a la societat a reflexionar sobre el paper de les normes socials en la construcció de les identitats femenines.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.