L’Hospital La Fe registra un increment del 30,5 % de trasplantaments i un 50 % més de donacions d’òrgans

La Fe ha dut a terme un total de 201 trasplantaments d’òrgans en els primers sis mesos de l’any. Xifra que representa un augment del 30,5 %

És el segon hospital que més trasplantaments va fer l’any passat de tot el país en termes absoluts

L’activitat de trasplantaments de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València s’ha incrementat un 30,5 % en els primers sis mesos de 2024. Respecte al mateix període de l’any anterior. La Fe ha dut a terme un total de 201 trasplantaments d’òrgans de gener a juny.

Per volum d’activitat, destaquen els trasplantaments de pulmó que s’han incrementat un 51 % (56). Seguits dels de cor que s’han incrementat un 37 % (24 adults i 2 infantil). Els trasplantaments hepàtics que han crescut un 24 % (51 adults i 5 infantils) i els de renyó, un 21,5 % (57 adults i 5 infantils).

L’any passat l’Hospital La Fe va ser el centre que més trasplantaments cardíacs (35) i hepàtics (102) va fer en tota Espanya i va ocupar la segona posició del rànquing de centres espanyols trasplantadors, per darrere de La Paz de Madrid, segons l’últim informe de l’Organització Nacional de Trasplantaments.

La Fe és dels pocs hospitals d’Espanya que fa tot tipus de trasplantaments i l’únic de la Comunitat Valenciana que realitza trasplantaments infantils.

Donacions d’òrgans

En el primer semestre de 2024 l’Hospital La Fe ha incrementat la donació d’òrgans en un 50 %, en passar de 16 a 24 donants. Concretament, 13 van ser donants en asistòlia controlada, 8 donants de mort cerebral o encefàlica i 3 donants vius.

La Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana nacional i europea quant a donació d’òrgans.

Quatre trasplantaments simultanis

Els equips de trasplantament de l’Hospital La Fe han realitzat simultàniament dos trasplantaments de cor. Un trasplantament bipulmonar i un trasplantament pancreàtic renal entre la vesprada-nit del dilluns al dimarts. En el cas dels trasplantaments de cor, un es tractava d’un pacient en codi zero. És a dir, un pacient d’extrema gravetat que va rebre una donació de fora de la Comunitat Valenciana.

“Les quatre intervencions van mobilitzar prop d’un centenar de professionals i es van concentrar entre la vesprada-nit i la matinada següent, de manera que no es va interferir en l’activitat ja programada en els quiròfans i es van minimitzar els temps d’isquèmia freda dels òrgans, és a dir, el temps que és òptim per a preservar la seua qualitat”, ha explicat Pilar Argente, directora de l’àrea clínica d’Anestèsia-Reanimació i Bloc Quirúrgic de l’Hospital La Fe.

El gerent de l’Hospital La Fe, José Luis Poveda, ha agraït i destacat “la gran labor dels professionals de l’hospital, de la resta d’hospitals de la Comunitat Valenciana que han col·laborat en la gestió i donació d’estos òrgans, i la generositat de les famílies de donants que contribuïxen al fet que altres persones tinguen l’oportunitat de continuar vivint”.

 

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.