La Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València oferix informació sobre mobilitat elèctrica
Programa un primer taller “Com passar-te al cotxe elèctric” davant l’augment de l’interés ciutadà per esta mena de vehicles i els dubtes sobre les ajudes disponibles o les formes de recàrrega
L’Oficina de l’Energia municipal ha programat per a dimarts que ve, 23 d’abril, el taller “Com passar-te al cotxe elèctric: deu claus per a encertar”, una sessió informativa per a respondre als interrogants que es plantegen els conductors que valoren l’opció de comprar un cotxe elèctric.
Per al regidor de Millora Climàtica i Transició Energètica, Carlos Mundina, “cada vegada són més els ciutadans i ciutadanes que es plantegen la compra d’un vehicle elèctric, però tenen dubtes sobre les diferents opcions, les ajudes disponibles, entre altres qüestions. Des de l’Ajuntament hem considerat oportú prestar informació professional sense objectius comercials perquè puguen decidir amb més criteri si finalment es decidixen per un vehicle elèctric”.
El taller informatiu, organitzat per la Fundació València Clima i Energia i compta amb la col·laboració del Servici de Mobilitat del consistori i la Federació d’Associacions veïnals de la ciutat, serà impartit per tècnics del Servici de Mobilitat i de l’Oficina de l’Energia i per Alex Adalid, professor del màster de disseny d’automòbils de la Universitat Politècnica de València.
Mites, faules i falsedats sobre els cotxes elèctrics
El taller pretén donar resposta als dubtes que molts ciutadans i ciutadanes es plantegen abans de decidir-se per adquirir un cotxe elèctric i desmuntar mites, falsedats i faules sobre estos vehicles, la normativa i les ajudes disponibles.
Em convé un cotxe elèctric per als meus desplaçaments habituals? Quin model s’adapta més a les meues necessitats? Com i on puc recarregar-ho? Quines ajudes hi ha disponibles i com puc sol·licitar-les? El taller, amb un format pràctic, pretén donar respostes a estes i altres preguntes que diàriament arriben per part de particulars a les oficines municipals de l’energia, a més de donar opcions alternatives i ecològiques a aquells que finalment decidixen que el cotxe elèctric no els convenç.
“L’aposta de València per la transició energètica és decidida. La mobilitat a les ciutats està canviant i els vehicles elèctrics ja circulen pels nostres carrers, però encara generen molts dubtes”, ha indicat el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell.
L’Ajuntament, a través de la col·laboració entre l’Oficina de l’Energia municipal i el Servici de Mobilitat, proporciona la informació professional a la ciutadania en relació amb els consums energètics sense gens d’interés comercial. “No venem res, és un servici públic. Amb este primer taller, oferim noves oportunitats de sumar-se a la transició des de la mobilitat”, ha afirmat Carbonell.
Veure i tocar un cotxe elèctric
Segons dades de l’Observatori de Mobilitat Elèctrica que publica l’operador de recàrrega per a vehicles elèctrics Zunder, a València es van matricular en 2023 un total de 2.952 vehicles elèctrics i la xifra augmenta cada any malgrat que continuen sent una opció minoritària, per això, davant l’augment de consultes per part de la ciutadania sobre estos vehicles, l’Oficina de l’Energia municipal ha decidit incloure una primera formació en mobilitat elèctrica dins dels seus tallers informatius.
Durant el taller, programat per al 23 d’abril a les 17:30h en l’Oficina de l’Energia del Parc de l’Oest, els assistents tindran ocasió de veure el vehicle 100 % elèctric de la Fundació València Clima i Energia. El taller és totalment gratuït fins a completar aforament i es poden inscriure a través de la web de la Fundació municipal o en el telèfon 961 06 15 82.