Meliana programa el primer cicle de música al palauet de Nolla

L’Institut Municipal de Cultura de Meliana ha programat per a setembre i octubre el primer cicle de música al palauet de Nolla amb el nom de ‘Mosaics de música`. Cal recordar que aquest edifici, que a reobert les portes després d’una fase important de rehabilitació, és el bressol del mosaic Nolla, un tipus de paviment ceràmic que va tindre el seu esplendor a final del segle XIX i la primera meitat del segle XX. Així, el festival pren com a base el patrimoni històric i industrial del palauet, els seus mosaics, i dona sentit a la seua programació amb formacions musicals d’estils i procedències diverses. Les tessel·les, unitats de les composicions dels mosaics Nolla, es combinen amb ritmes de diferents colors i formes i, juntes, formen una obra completa que esdevé única. Com les notes de les composicions musicals.

Com destaca el president de l’Institut Municipal de Cultura i regidor de Cultura,  Josep Mateu: “des de l’Ajuntament i l’IMC teníem clar que amb la rehabilitació i la reobertura del palauet guanyàvem un nou espai cultural amb molt de potencial i per això hem pensat una oferta específica i de molta qualitat per a aquest lloc tan singular i tan nostre en forma de cicle de música de format reduït”. 

Així, hi podem trobar jazz mediterrani influenciat per diversos estils amb la formació Pau Viguer Trio, que obrirà el cicle el dissabte 12 de setembre. Mentre que l’endemà s’oferirà un concert a tres: arpa, violí i soprà anomenat ‘El despertar de Nolla’, en homenatge al prestigiós tenor Julián Gayarre, qui va visitar el palauet en els seus anys d’esplendor. Concert a càrrec d’Úrsula Segarra, Manuel Segarra i Quiteria Muñoz. Dissabte 26 de setembre serà el torn de la música electrònica i experimental amb Edu Comelles i Rafa Ramos. ‘Gone but not forgotten/Nolla Mosaic’ és una partitura musical basada en sons produïts per peces de ceràmica d’acord amb els dissenys de les sales del palauet de Nolla. Una composició en honor del director d’orquestra Hans von Benda que, al seu dia, feu una llarga estada al palauet. Aquests dos concerts formen part de la programació del Centre d’Investigació i Difusió de la Ceràmica Nolla (CIDCeN) premiada pel Consell d’Europa en l’edició de les European Heritage Stories del 2019.

El responsable de cultura afig: “a més dels estils diversos, hem buscat que siguen músics consagrats i amb trajectòria i que, a més, hi haja una presència important d’intèrprets locals o amb vinculació al municipi”. El diumenge 27 de setembre actuarà l’artista Annie B Sweet, que ens ofereix una música acústica amb influències del folk i del pop indie, amb un estil suau i melòdic.Ja el primer cap de setmana d’octubre, tindrem dissabte Quartet Téano, un quartet de flauta travessera, violí, viola i violoncel, amb Maite Aguilar, Patrícia Genís, Lourdes Martínez i Almudena González, que ens oferiran una acurada selecció de diferents estils i compositors des de la plenitud del classicisme fins al s. XVIII, i de segles posteriors. I diumenge tancarà el cicle el cantautor contestà Andreu Valor, que interpretarà cançons plenes d’una ànima rebel que planta cara a les injustícies i canta a la pau, majoritàriament del seu últim disc ‘Insurrecte’.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.