La companyia va oferir divendres passat el seu últim espectacle “Da Capo” en el Centre Cultural
La Regidora de Cultura els va entregar una escultura de la Torre Razef com a reconeixement als seus 35 anys en escena
Almussafes, a 1 de febrer del 2016. La despedida escènica de la companyia referent en el teatre gestual i d’humor Vol-Ras, oferida divendres passat en la localitat d’Almussafes amb la representació de la seua última producció “Da Capo”, va congregar a un nombrós públic. En concret, el Centre Cultural va reunir a 318 espectadors en un pati de butaques amb capacitat per a 474 per a presenciar en directe a Joan Segalás i Joan Faneca, dos grans de l’escena que abandonen un projecte a què han dedicat més de tres dècades de les seues vides. L’escenari d’Almussafes ha acollit bona part dels 17 muntatges que recreen la trajectòria artística d’esta companyia catalana, per la qual cosa la regidora de Cultura, Teresa Iborra, va posar el passador d’or a l’espectacle fent-los entrega públicament d’un dels principals símbols de la població, l’escultura de la seua torre àrab Razef.
A les 22.30 hores de divendres passat 29 de gener, Vol-Ras va tancar el teló a Almussafes, amb l’escenificació de la seua última obra “Da Capo”, inspirada en Fellini i en John Cage i en la vida del teatre i dels músics.
Després de 35 anys de trajectòria, més de 4.000 funcions i més de dos milions d’espectadors, Joan Segalés i Joan Faneca, directors de la companyia i actors protagonistes, es van despedir de la seua aventura en el món de l’espectacle enfront del públic almussafense demostrant, una vegada més, els registres i recursos interpretatius, humorístics i tècnics que han assegurat la seua presència com grans de l’escena.
Humor enginyós i imprevisible i subtilesa interpretativa la que van demostrar de nou sobre les taules els dos actors en l’últim muntatge de Vol-Ras. “La cita teatral era històrica i va congregar a 318 espectadors que no van voler perdre’s l’acomiadament públic de la companyia”, comenta l’edil, Teresa Iborra, la qual va voler sumar-se al tancament oficial dels seus 35 anys en l’escenari, brindant-los un xicotet homenatge.
Conclosa l’escenificació de “Da Capo”, la regidora els va fer entrega de l’emblema de la població, una miniatura del monument històric més antic: la torre àrab Razef, entre aplaudiments i ovacions del públic present en la sala.