Mislata digitalitza la formació dels seus majors

L’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Persones Majors, ha posat en marxa un any més la formació sènior, que en aquesta edició, i per motius sanitaris, serà completament en línia i a distància
La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat totes les programacions dels diferents departaments de l’Ajuntament de Mislata, encara que aquests han fet un enorme esforç per a continuar duent-les a terme i que puguen gaudir-les els ciutadans i ciutadanes de Mislata. És el cas de la Formació Sènior i de l’Aula Universitària Sènior, dues propostes dirigides als més majors i que busquen afavorir l’envelliment actiu, així com permetre socialitzar, adquirir, ampliar o actualitzar coneixements per al seu desenvolupament.
Les circumstàncies actuals impedien que persones incloses en grups de risc s’ajuntaren en una mateixa aula, per això, la Regidoria de Persones Majors ha posat en marxa noves modalitats d’aprenentatge: la formació a distància i online. Una experiència pionera que va començar amb moltes pors i reticències per part dels majors del municipi. Com explica la regidora de Persones Majors, Pepi Luján, “a molts dels nostres majors posar-se davant d’un dispositiu digital els donava pànic, però finalment van acceptar el repte i ara estan entusiasmats amb els resultats.”


Per a trencar aqueixa bretxa digital, i sobretot les pors, la regidoria va incloure dins de la programació dels diferents cursos 60 hores obligatòries de formació bàsica en les noves tecnologies. Concretament, els més de 300 alumnes inscrits estan cursant Hàbits Saludables, Arts Plàstiques, Noves Tecnologies i Formadors Voluntaris. Per part seua, l’Aula Universitària Sènior, que compleix huit edicions, té entre les seues continguts Ètica i Economia, Globalització, Nous Paradigmes Econòmics o la lectura d’autors clàssics.
Les dos ofertes han superat les seues expectatives i totes les places s’han completat. A més, segons la regidora Luján els professors estan gratament sorpresos ja que “s’ha creat un ambient meravellós entre els alumnes i alumnes. Li han agafat el punt a les ‘vídeollamadas’, el correu electrònic i els xats de Whatsapp, i quan finalitzen la classe parlen entre ells, canvien impressions i s’emplacen a una futura quedada quan la situació millore.”

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.