Mislata evitarà els entravessaments en els col·legis públics amb nous dispositius

La regidoria d’Educació està presentant el dispositiu anti entravessaments entre el professorat i treballadors dels col·legis públics per a protegir als menors en casos d’asfíxia

Els centres educatius d’educació primària de Mislata compten des de fa uns dies amb nous dispositius per a, en casos d’emergència, actuar davant un atragantamiento produït per l’obstrucció d’un cos estrany en la gola. Aquesta iniciativa pretén minimitzar el risc d’asfíxia en xiquets i xiquetes, que moltes vegades pateixen amagos de atragantamiento en jugar amb elements xicotets o tractar d’ingerir aliments, o fins i tot caramels.

Segons ha explicat la regidora d’Educació, Ana María Julián, “des del govern municipal portem temps implantant mesures per a millorar l’assistència dins dels col·legis, encara que no tenim plenes competències per a fer-ho, però considerem necessari actuar en aquest sentit per a evitar possibles accidents i haver de lamentar situacions dramàtiques; de la mateixa manera, si no ho fera la

Conselleria com hem sol·licitat, implantarem pròximament desfibril·ladors en els nostres col·legis”.

El dispositiu anti atragantamientos consisteix en una màscara unida a un dispositiu que permet desbloquejar i extraure, mitjançant succió, aquell cos estrany que puga estar obstruint la via respiratòria. Aquests dispositius s’estan popularitzant en molts centres, tant d’educació infantil com d’assistència a persones majors, que són els grups d’edat amb major risc.

Els dispositius que s’han instal·lat a les aules permeten l’actuació immediata en casos de atragantamiento, i els professors tenen l’obligació de conéixer el seu funcionament per a poder actuar correctament. A Espanya es produeixen 1.400 morts per atragantamientos a l’any, una xifra un 25% superior a la de defuncions per accident de trànsit. Per aqueix motiu, les administracions com en aquest cas l’Ajuntament de Mislata, estan actuant per a prevenció de possibles casos d’asfíxia.
La iniciativa municipal es va començar a difondre als centres educatius fa unes setmanes i ja s’ha realitzat un curs de formació per al professorat dels centres d’educació infantil i primària, que enguany ja compten amb aquests dispositius. A més, en els últims dies s’està mostrant també el funcionament del dispositiu als propis alumnes i alumnes a les seues aules.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.