El Centre Cultural Carmen Alborch acull la tercera edició de ‘Mislata Acosta’, un reconeixement a persones procedents de deu municipis andalusos amb arrelament a Mislata
Carlos F. Bielsa: “La història més recent de la nostra ciutat no podria entendre’s sense la presència de tota aquesta comunitat immigrant, amb la seua cultura, la seua història i les seues tradicions, que han suposat per a Mislata un enriquiment social”
Mislata ha sigut sempre una ciutat d’acolliment. Al llarg del segle XX i especialment en els anys 50 i 60 van ser molts els castellanomanchegos, andalusos o extremenys que van emigrar a la recerca d’un futur millor i van acabar recalant a Mislata. Per això, l’Ajuntament de Mislata va decidir posar en marxa aquesta trobada, ‘Mislata Acosta’, que compleix la seua tercera edició i que homenatja a totes aqueixes persones que en el seu moment ho van deixar tot per a buscar a Mislata una oportunitat. I aquesta edició s’ha centrat en deu municipis andalusos: Écija, Jerez de la Frontera, Cardeña, Montilla, Beas de Segura, Linares, Marmolejo, Pegalajar, Úbeda i Villacarrillo.
L’acte, celebrat en el teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, va estar presidit per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i va comptar també amb la presència de Rafael Llamas Sala, alcalde d’un dels pobles homenatjats, Montilla, i amb una afectuosa salutació telemàtica de Francisco Reyes, President de la Diputació de Jaén. I de cadascun dels municipis homenatjats, l’Ajuntament va triar a les persones de major edat d’entre aquells que en el seu moment van emigrar a Mislata, com a símbol d’un reconeixement que es va fer extensible a la resta dels seus paisans i paisanes.
Durant la seua intervenció, Bielsa va mostrar la gratitud del poble de Mislata a tots els veïns i veïnes procedents d’Andalusia que en el seu moment van triar aquesta ciutat amb l’esperança de trobar un futur millor. “Famílies que es van integrar plenament en el teixit social, duent a terme aqueix mestissatge cultural que tant enriqueix i fa créixer als pobles”, va destacar. “Mislata no deixa a ningú arrere, i vela pel benestar de totes les persones. I és per això que la majoria de ciutadans i ciutadanes que un dia van vindre i van decidir assentar-se ací hui se senten orgullosos del que hem aconseguit junts, perquè hui conformen un pilar fonamental de Mislata”.
A més dels homenatges personals i de conéixer les dades més significatives dels deu municipis, l’acte també va servir com a mostra del folklore andalús, amb actuacions del grup Essència i de xiquetes i xiquets de l’Associació Cultural Andalusa de Mislata i va finalitzar amb una degustació gastronòmica.