Ha lamentat que la pretensió del Govern siga introduir «la ideologia» en l’educació que ha de ser font de llibertat
Defensa la llengua com una eina d’enteniment i no com un instrument de «enfrontament com pretén l’esquerra»
El sistema educatiu ha de permetre a les famílies «la llibertat d’elecció» del centre i el model que volen per a l’ensenyament dels seus fills
El president del PP de la província de València, Vicente Mompó, s’ha sumat hui a la recollida de signatures contra la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE) –la denominada llei Celaá– en una campanya que el PP provincial estendrà als principals municipis durant la present setmana.
Mompó ha assenyalat en la plaça de Manises –on s’ha instal·lat una carpa del partit per a recollir les signatures dels ciutadans que estan en desacord amb la llei educativa del Govern– que «l’educació és la base de qualsevol societat avançada i ha d’estar lliure d’ingerències ideològiques i sectarismes com els que es recullen en aquesta llei».
«La llibertat a les escoles i la qualitat educativa són objectius irrenunciables per al Partit Popular que cree en la llibertat d’elecció dels ciutadans dels centres en els quals volen que estudien els seus fills», ha indicat.
Ha carregat igualment contra els intents del Govern que presideix Pedro Sánchez de «arraconar determinats models educatius» pel que ha insistit que des del Partit Popular «secundarem decididament la xarxa d’escoles públiques, concertades i privades».
Vicente Mompó ha recordat que tampoc comparteix la pretensió del Govern perquè el castellà deixe de ser una llengua vehicular en tot el territori espanyol i ha mantingut que «en aquelles Comunitats Autònomes on hi haja llengües cooficials aquestes han de ser previstes també com a llengües vehiculares però en peus d’igualtat amb el castellà com succeeix ara».
Per a Mompó hi ha «un intent de l’esquerra per convertir la llengua en una eina d’enfrontament en comptes de ser una font de riquesa i enteniment com defensem des del Partit Popular i una àmplia majoria dels espanyols».
La defensa dels centres d’Educació Especial, de l’educació de 0 a 3 anys i la necessitat d’impulsar l’FP Dual com a instrument clau per a la inserció laboral són unes altres de les qüestions que Mompó ha considerat com a «bàsiques en una societat avançada i que la llei Celaá posa en perill».
D’igual manera, ha reiterat l’adhesió al manifest «Més Plurals» on –com comparteix el Partit Popular en el seu esperit fundacional– es reflecteix que la societat espanyola és «diversa i democràtica» amb els valors de la «tolerància, la participació, la igualtat i la solidaritat» com a eixos fonamentals.
Finalment, ha anunciat que el Partit Popular presentarà mocions en tots els ajuntaments de la província i en la Diputació de València contra aquesta llei que «trenca el consens que ha de presidir l’elaboració d’una legislació en matèria educativa».