Músics per la Salut instal·la un piano de cua a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe

Músics per la Salut instal·la un piano de cua a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València emmarcat en la iniciativa “Pianos per la Salut”

A l’acte inaugural s’ha comptat amb el Duo Evocación que està format per la soprano ucraïnesa Olha Viytiv i el pianista valencià Hilario Segovia.

S’ha volgut fer visible la gran tasca i el paper fonamental dels conservatoris en la formació dels intèrprets musicals.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte “Pianos per la Salut”, que consisteix a instal·lar, durant tot un any, un piano al vestíbul d’un hospital per donar calidesa als espais hospitalaris i humanitzar l’assistència sanitària. La Fe es converteix en el segon hospital de la Comunitat Valenciana i tercer a nivell nacional a comptar amb un piano a les seves instal·lacions.

Professors, alumnes d’escoles i conservatoris, personal de l’hospital juntament amb pianistes de prestigi podran accedir a tocar l’instrument de manera voluntària i gratuïta i convertir-se així en “pianistes per la salut”.

Músics per la Salut instal·la un piano de cua Kawai -cedit per Clemente Pianos- a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València per humanitzar l’experiència sanitària. Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte “Pianos per la Salut”, que consisteix a instal·lar, durant tot un any, un piano al vestíbul d’un hospital com a element principal. El piano, a més, acollirà microconcerts de pianistes professionals, professors i alumnes dels centres densenyament de la Comunitat Valenciana.

A l’acte inaugural s’ha comptat amb el Duo Evocación que està format per la soprano ucraïnesa Olha Viytiv i el pianista valencià Hilario Segovia. Tots dos artistes provenen del sistema educatiu públic i es pretén visibilitzar la gran tasca i el paper fonamental dels conservatoris en la formació dels intèrprets musicals. A més, les peces escollides durant l’acte han estat de prestigiosos compositors valencians provinents també del sistema educatiu públic, que s’han alternat amb peces ucraïneses com a acte simbòlic contra la guerra a Ucraïna. Aquesta iniciativa pretén apropar l’alumnat i el professorat dels conservatoris i centres d’ensenyament als hospitals per aportar humanització a l’entorn sanitari.

D’aquesta mateixa manera, a partir d’avui i tot l’any, pianistes i professionals de la música aniran al piano per formar part d’una programació diària. L’instrument residirà al vestíbul perquè professionals de la música i sanitaris del centre toquin diàriament convertint-se així en “pianistes per la salut” i aconseguir així la humanització i la millora de l’experiència del pacient. A través d’aquest formulari d’inscripció totes les persones que ho desitgin podran formar part de la programació diària. Amb el llançament d’aquest nou projecte, que durarà tot l’any, La Fe es converteix en el segon hospital de la Comunitat Valenciana i tercer a nivell nacional a comptar amb un piano a les seves instal·lacions.

Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València
El Departament de Salut La Fe dóna cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com a domiciliària a més de 30.000 persones a través de l’Hospital de La Fe, 12 centres de salut, 8 consultoris auxiliars i 4 centres d’especialitats. Des del seu naixement, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat, amb uns indicadors excel·lents en accessibilitat i temps d’espera. Ara, amb la crisi sanitària derivada de la Covid-19, el Departament de Salut La Fe continua la seva activitat atenent les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, mantenint-se als habituals nivells d’accessibilitat, qualitat i excel·lència assistencial que li són propis des dels seus inicis, incorporant la tecnologia al servei datenció sanitària per estar a prop de les persones.

Músics per la Salut
Carmen va estar prop d’un any hospitalitzada a causa del càncer. “Han estat mesos d’incertesa, angoixa i desconsol, en un espai on el temps passava lent i l’ambient és fred i solitari”, destaca Guillermo Giner, el seu fill, i fundador de Músicos por la Salud. Després d’aquesta llarga malaltia i el tractament, lamentablement va morir. En homenatge a Carmen neix Músics per les Salut, el 2015.

Actualment té presència a 60 hospitals i 215 centres sociosanitaris. La seva activitat anual es resumeix en xifres de 420.000 persones beneficiades, 1.580 músics adherits i 580 visites a centres sociosanitaris. A més, ha engegat diferents programes dirigits a persones amb diversitat funcional, demència o Alzheimer. Durant la pandèmia va organitzar #LaCanciónMásImportante i en què van participar figures com Pablo Alborán, Amaral, Leiva, Rozalén, Álex Ubago, Dani Martín, Vanesa Martín o Ismael Serrano.

Així mateix, en col·laboració amb la SGAE, AGEDI, AIE i Es Música ha impulsat una campanya de signatures per sol·licitar als governs i organismes sanitaris que segueixin la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’aplicar polítiques que incorporin les arts i especialment la música, als entorns sociosanitaris. El passat 1 de març va tenir lloc una reunió privada al Congrés dels Diputats amb la presidenta del Congrés Meritxell Batet per presentar i visibilitzar el treball de la fundació.

Per tot això, considerem de vital importància i urgent necessitat impulsar un manifest en què reivindiquem la inclusió de les arts, en especial la música, en l’àmbit sociosanitari, a més de treballar en la sensibilització i visibilització per així sumar Espanya a la recomanació de l’OMS.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.