Ocupació i Seguretat centren la visita de l’alcalde d’Almussafes a l’empresa Ercros

Toni González i el director de la fàbrica del polígon Nord d’Almussafes, Joan Miquel Capdevila es van reunir ahir dilluns dia 23

 El president de l’executiu continua amb la ronda de trobades amb els gerents de les empreses dels dos polígons industrials de la localitat

Almussafes, 24 de gener del 2017. La història industrial de la població d’Almussafes no s’entén sense l’empresa química Ercros. Coneguda al seu dia com a Formol i Derivados, S.A. va ser la primera gran factoria que es va instal·lar en la població l’any 1969 i que va propiciar la creació del polígon Nord, àrea industrial que supera per diverses dècades d’antelació al parc industrial Joan Carles I, que el passat any va complir el seu vint aniversari. Precisament, el primer edil, Toni González, es va desplaçar durant el matí d’ahir dilluns dia 23 fins a les instal·lacions industrials per a mantindre una trobada amb el director de la planta en què, entre altres qüestions, l’alcalde li va presentar les principals línies estratègiques del Pla de Foment de l’Ocupació  i, entre elles les ajudes municipals a la contractació. 

Per la seua banda, Joan Miquel Capdevila, acompanyat pel cap de Relacions Industrials, Xelo Aranda, li va explicar a Toni González i a la directora de l’Agència de Desenrotllament Local, Elena Baldoví, la història de l’empresa, que va iniciar la seua activitat a Almussafes en 1969, davall la propietat de Formol i Derivados, S.A. – posteriorment Fydsa -, dins de l’òrbita del Grup Derivats Forestals, S.A., basada en la producció de formaldehid i resines, usats per a abastir a les indústries de la fusta i del moble de la zona. Deu anys més tard, en 1979, va començar la producció de paraformaldehid, per mitjà d’un procés propi patentat. En 2003 es va fundar l’holding Derivats Forestals Group XXI, S.L., en el que va quedar integrada la fàbrica d’Almussafes junt amb els centres de Tortosa i Cerdanyola. I, finalment, l’any 2006 es va realitzar la integració en l’estructura d’Ercros, amb motiu de l’adquisició del Grup Derivats Forestals, dins de la Divisió de Química Intermèdia.

 Amb un total de 105 treballadors en actiu i altres 40 d’empreses subcontractades, Ercros aplica en les seues instal·lacions productives sistemes de gestió mediambientals que són certificats i verificats anualment per una empresa acreditada. En l’actualitat, totes les instal·lacions productives del grup estan acreditades segons la norma ISO 14001 de sistemes de gestió mediambiental. Ercros com a organització també està homologada amb la norma ISO 14064, sobre especificacions per a la quantificació i declaració de gasos d’efecte d’hivernacle, de la qual deriva el càlcul de l’empremta de carboni. Així mateix, la companyia se sotmet voluntàriament a l’avaluació del CDP, que valora els esforços que fan les empreses per a buscar solucions i mitigar els efectes del calfament global per mitjà de la divulgació i la transparència.

La seguretat de l’empresa està plenament garantida ja que, a més, des de 1994 Ercros està adherida voluntàriament al programa Responsible Care promogut per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique), el principal objectiu de la qual és aconseguir que les empreses, en el desenrotllament de la seua activitat, abasten millores contínues amb relació a la seguretat i la protecció de la salut, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i la transparència.

Una visita guiada a les instal·lacions va clausurar la trobada.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.