Encontre entre persones amb discapacitat intel·lectual i representants polítics.
Al voltant de 50 persones amb discapacitat intel·lectual s’han reunit amb representants dels diferents partits polítics per a reclamar eleccions accessibles, programes electorals comprensibles, senyals fàcils en els col·legis electorals i procediments que entenguen si els toca ser membres de taules electorals, entre altres.
En això treballa Plena Inclusió Comunitat Valenciana des de la Campanya #MiVotoCuenta que es va iniciar el passat 28 de març amb una penjada de cartells en entitats i municipis de tota Espanya.
Un projecte per a fer més fàcil que les persones amb discapacitat intel·lectual puguen votar. Ara, s’enfronten en un moment històric. Per primera vegada totes podran exercir el seu dret al vot, gràcies a la reforma de la LOREG. En Espanya 100.000 persones recuperen el seu dret al vot.
L’objectiu es doble, apropar el dret de sufragi a les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i, a més, sensibilitzar als partits polítics i a totes les persones que intervenen en el procés electoral sobre la necessitat de què les eleccions siguen accessibles cognitivament.
A més, han assenyalat que, tot i que el dret legal ja existia, és precís un canvi de mentalitat, ja que poden sorgir casos de discriminació de persones que els impedisquen votar.
Al llarg d’aquest mes i fins a les pròximes eleccions municipals i europees, les associacions de Plena Inclusió Comunitat Valenciana organitzaran reunions amb els partits polítics, sensibilitzaran entorn de la necessitat de comptar amb programes electorals en lectura fàcil, realitzaran xerrades i formaran a les persones amb discapacitat intel·lectual en el procés de votacions que ja per a moltes persones serà la primera vegada.