Pressupost per a 2023 de l’OAM de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana

L’Ajuntament augmenta fins vora els 14 milions d’euros el pressupost per a 2023 de l’OAM de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca les inversions previstes per al Tram X-XI del Jardí del Túria i la rotonda de Miramar, la qual es destinarà als esports urbans

El Consell Rector de l’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana de l’Ajuntament de València ha aprovat el pressupost anual per al 2023, el qual ascendirà a 13.978.520 euros, xifra que suposa un increment del 2,11%. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, també president d’aquest OAM, ha destacat que este pressupost “s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern, amb un ascens de més de 2% respecte a l’any anterior, a més a més d’una pujada salarial inicial del 2,5 per als empleats públics”.

Campillo, qui ha agraït, les aportacions de totes les persones membres del Consell Rector, ha subratllat alguns dels projectes inclosos al capítol d’inversions, amb 750.000 euros. Entre ells, es troba el condicionament de la rotonda de Miramar, a l’accés nord de la ciutat. Este espai
“serà gestionat per l’OAM de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, on completarem les instal·lacions per a realitzar esports urbans, tal com van començar a practicar-se fa uns mesos. Així, per fi, la rotonda va a deixar de ser un lloc absolutament inaccessible i sense ús per tal de convertir-se en un espai dedicat als esports urbans, el qual, a més, té un gran èxit de públic”.

L’OAM de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana durà a terme diverses intervencions durant l’any 2023 amb una inversió de 750.000 euros. Entre les més destacades s’hi troben la redacció del projecte de rehabilitació del Tram X-XI del Jardí del Túria, entre els ponts de la Mar i de l’Àngel Custodi, i el condicionament de la rotonda de Miramar amb diverses instal·lacions per a l’esport urbà (skate, patinatge, dansa urbana, cal·listènia, slackline, escalada…). Cadascuna d’elles té un pressupost de 250.000 euros.

A més a més, l’entitat té previst desenvolupar la segona fase de la millora del Parc Gulliver, obert de nou la setmana passada, amb una inversió de 100.000 euros que suposarà el condicionament de la sala interior com a espai expositiu sobre la història del parc, la redacció del projecte de rehabilitació del Parc de Capçalera o el subministrament d’arbres, palmeres, plantes i equipament urbà, amb partides de 20.000 i 40.000 euros, respectivament.

El vicealcalde Sergi Campillo va presidir ahir de vesprada la segona reunió d’enguany del Consell Rector, en la qual es va aprovar el pressupost de l’entitat per a 2023, el qual ascendirà als 13.978.520,78 euros, és a dir, 289.443, 34 euros més que 2022. L’augment global és del 2,11%, tanmateix, els salaris pugen un 2,5%, com estableix el Projecte Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat. El capítol I del pressupost  dedicat a les despeses de personal és el més elevat i ascendeix a un total de 11.867.176,78 euros. Per la seua banda, el capítol II, destinat a despesa corrent per a la gestió encomanada a l’OAM Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana es manté en els 1.361.324 euros.

Gestió de dos milions de metres quadrats de zones verdes 

Entre els principals objectius per a 2023 de l’OAM es troba la millora de dels jardins i parcs de la ciutat de València, ja que gestiona un total de 2.098.942 metres quadrats i d’espais verds tan emblemàtics com ara el Jardí del Túria o els parcs Central, Benicalap i Marxalenes. A més a més de 1.033 jardineres. Quant a unitats enjardinades, es duu la conservació de 37, 13 d’elles al Jardí del Túria, dues de les quals s’han ampliat recentment. En aquest àmbit, i en coordinació amb el Servici de Jardineria de l’Ajuntament de València, l’OAM impulsa un model de jardineria sostenible a fi de fomentar la biodiversitat urbana i fer una gestió estratègica de la infraestructura verda de la ciutat.

València, Capital Verda Europea 2024

La promoció de la infraestructura verda, la renaturalització i la biodiversitat urbana de la ciutat constitueixen un dels quatre pilars del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la missió climàtica, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic i l’alimentació saludable. Este guardó està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconèixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El reconeixement europeu a les polítiques verdes se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.