Primera reunió de 2024 del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot

Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot celebra la primera reunió de 2024.

Planificació del 8M i creació de l’Escola d’Igualtat destaquen en la trobada dirigida per Yolanda Andrés.

L’objectiu transversal en les línies de treball de la regidoria d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament de Burjassot és. En paraules de la pròpia regidora, Yolanda Andrés, “que cada vegada vengen més dones i que siguen de totes les edats.

Que cada vegada siguem més i, juntes, fer coses interessants”. Sota eixe tarannà, ha tingut lloc la primera reunió de 2024 del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot. Així, la Casa de Cultura ha sigut l’escenari, en la vesprada del dimarts 13 de febrer, per a acollir el partit del Fòrum. Al qual ha assistit l’equip al complet de la Unitat d’Igualtat-Espai Dona. Membres de l’equip de govern i de la corporació municipal, i representants de diferents entitats i col·lectius de Burjassot.

En primer lloc, la reunió ha servit per a informar el Fòrum sobre la programació que, des de la regidoria d’Igualtat i Feminisme. S’ha tancat per a celebrar el 8M, Dia Internacional de la Dona. Una programació que s’estendrà des del 22 de febrer fins al 8 de març i que, en 2024. S’ha ideat amb l’objectiu d’atraure l’atenció del públic adolescent i jove.

Finalització del treball de redacció del text del Manifest Reivindicatiu del Dia Internacional de la Dona

Així mateix, s’ha abordat la finalització del treball de redacció del text del Manifest Reivindicatiu del Dia Internacional de la Dona. Un text que naix des del propi Fòrum i que ha rebut les aportacions de partits polítics i associacions. El manifest, després de passar pel Ple Municipal, es llegirà el divendres 8 de març, a les 12 h, a les portes del Consistori.

La pròxima creació de l’Escola d’Igualtat de Burjassot ha sigut un altre dels punts de l’ordre del dia de la reunió. Una Escola d’Igualtat que naix amb la finalitat de mantindre una programació continuada i regular. No sols radicada en les campanyes del 8M i del 25N. Amb diferent contingut (activitats, tallers, xarrades ,exposicions, etc…) i d’acostar a l’alumnat dels IES, a totes les associacions de dones i a la ciutadania en general. L’Escola d’Igualtat centrarà la seua raó de ser i les seues actuacions en tres línies principals d’acció. La promoció de la igualtat, la visibilització de la dona en tots els àmbits socials i prevenció de la violència de gènere.

Abans dels precs i preguntes, la regidora Yolanda Andrés va cedir la paraula al personal tècnic de la Unitat d’Igualtat-Espai Dona. Els qui van efectuar una succinta anàlisi de la situació actual d’aquest servei municipal d’atenció integral a la dona. Remarcant la bona repercussió que ha tingut la consolidació física de Espai Dona a la Casa de Cultura. Totes dues tècniques van coincidir que “el treball diari és intens, l’assistència individualitzada. No cessa i disposar d’un espai en condicions ha revertit en una major afluència de dones”.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.