La biblioteca del Centre Ernest Lluch es va omplir ahir en la conferència ‘ Rita Levi Montalcini i els reptes científics del segle XXI” amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència
Una xarrada a càrrec de la doctora en bioquímica Teresa Rubio López, amb introducció de Pilar Sánchez Rivero, enginyera química
A la Biblioteca del Centre Ernest Lluch de Xirivella, s’ha dut a terme un fascinant recorregut per la vida de Rita Levi Montalcini. Científica guardonada amb el Premi Nobel de Fisiologia i Medicina en 1986 pel descobriment del Factor de Creixement Neural. Sota el títol “El talent no té gènere, dones i homes tenim idèntica capacitat mental,”. L’enginyera química Pilar Sánchez Rivero va donar la introducció a aquest emocionant esdeveniment.
La doctora en bioquímica Teresa Rubio López va ser l’encarregada de dur a terme aquesta exposició i parlar d’aquesta iniciativa que té com a objectiu abordar la persistent bretxa de gènere en els camps científics, tecnològics, d’enginyeria i matemàtiques (STEM).
L’esdevenient va comptar amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i l’Institut de Biomedicina de València. Sumant-se a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en la Ciència, establit per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’11 de febrer. Malgrat l’augment en la participació de dones en estudis superiors en estes disciplines. Les xifres indiquen que menys del 30% dels investigadors a nivell global són dones.
Dades de la UNESCO revelen que només tres de cada deu estudiants opten per carreres en STEM. La matriculació de dones en camps com la tecnologia de la informació i comunicacions. Matemàtiques, i en enginyeria és encara més baixa, evidenciant la necessitat d’abordar aquestes desigualtats.