La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha valorat molt positivament hui l’anunci de la Generalitat sobre l’aprovació, este pròxim divendres, que regula les entitats col·laboradores de l’Administració municipal en la verificació de les actuacions urbanístiques, les ECUV. Un decret que segons Gómez “ens permetrà reduir el termini de llicències a València dels 8 a 12 mesos actuals a un màxim de dos mesos, encara que el nostre objectiu és que siga un mes” i que “arriba en un moment en el qual les administracions hem de ser un motor de desenvolupament econòmic per a mitigar les conseqüències econòmiques de la COVID-19”.
Gómez ha destacat que “des de l’Ajuntament de València estàvem buscant mesures i instruments urbanístics que ens permeteren retallar els terminis des que es presentava una llicència fins que un constructor podia començar a construir”. En este sentit, ha afegit que “des de el mandat passat estàvem treballant al costat de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en la modificació de la LOTUP, i d’ací naix la modificació de 5 de febrer de 2019, en la disposició novena del qual s’establia que havia de regular-se un decret de les ECUV.
La vicealcaldessa ha remarcat que en l’anterior mandat “vam reduir els terminis des de l’any i mig o dos anys, fins als 8 mesos aproximadament” però, ha continuat, “encara que havíem accelerat els terminis, reduint-los a la meitat, no ens conformàvem”. Així mateix, ha destacat que “amb este decret hem aconseguit que l’Ajuntament no haja de verificar el projecte tècnic, la qual cosa suposa una reducció dràstica del temps que dediquem a l’Ajuntament des de l’àrea de Llicències Urbanístiques”.
Este decret permet que entitats que tinguen la certificació de l’entitat nacional acreditadora puguen verificar els projectes. “Estem aconseguint accelerar i resoldre un problema històric de la ciutat alhora que donem seguretat als promotors, constructors i a totes les persones que visquen en aquells futurs habitatges que puguen construir-se”, ha manifestat Gómez.
La regidora de Desenvolupament Urbà ha volgut destacar que l’aprovació d’este decret “és un pas molt important en un moment en el qual patirem les conseqüències econòmiques derivades de la crisi per la pandèmia de la COVID-19” i “des de les administracions hem de ser un motor de desenvolupament econòmic i a més, que no pose obstacles a les iniciatives que puguen generar ocupació a la ciutat”.
D’altra banda, Gómez ha volgut assenyalar que “des de l’Ajuntament continuarem controlant i verificant que el projecte complisca amb les condicions i criteris urbanístics marcats per l’administració”. “Quan afecte un edifici que tinga el màxim grau de protecció, sí que des de l’Ajuntament farem un seguiment essencial d’eixe projecte”, ha subratllat.
Respecte al servici de llicències, concretament, hui dia, estan pendents d’assignar 41 projectes, que des que entre en vigor este decret es podran accelerar al termini d’1 mes. Així, Gómez, ha conclòs, que “en 2019 vam resoldre un total de 93 llicències”.