S’atorguen els premis de narrativa curta d’Adisalge patrocinats per Pintures Puig

La sala d’actes del Casino Lliberal va ser el lloc escollit per a celebrar l’entrega de premis de la IV edició del Concurs de Narrativa Curta Reinventem la Discapacitat, esponsoritzat per Pintures Puig i en el qual col·labora la Regidoria de Benestar Social i el Programa Formatiu de Qualificació Professional Inicial de la Regidoria de Treball de l’Ajuntament d’Algemesí.

Un acte presidit per la regidora de Benestar Social, Ana Girbés; el gerent de Pintures Puig, José Vicente Puig; el president d’Adisalge, Ximo Bresó, i per la secretària d’Adisalge, Carmina Gómez. La tècnica de Normalització Lingüística, Fina Girbés, actua de secretària i llegí l’acta.

Hi hagué quatre categories premiades: primària; secundària, batxillerat i cicles formatius; alumnes amb discapacitat intel·lectual i treballs col·lectives. La primera de les obres premiades va ser Un estiu especial de Joaquin Tena del col·legi Sant Josep de Calassanç, en la categoria de educació primària. Una narració sobre l’estiu en la muntanya d’una colla d’amics que reinventen els seus jocs per tal d’integrar a Alejandro, un xiquet amb cadira de rodes.

En la categoria de secundària, batxillerat i cicles formatius va estar premiada l’obra titulada 18-04-2009. Aitana Baldoví del col·legi Maria Auxiliadora va escriure aquest relat que apropa el públic a l’autisme, i que demostra que el recolzament i l’estima rebuts cap a aquestes persones poden fer-les millorar molt.

Un dels moments més emotius va ser quan Salvador Vicente Castell, el jove premiat en la categoria de discapacitats intel·lectuals, va llegir l’obra Vulnerables.  L’amor es lliure per a tots, inclús per a la protagonista, una xica amb discapacitat que acaba casant-se amb el seu amor. Va destacar que “tothom en algun moment de la seua vida s’ha sentit vulnerable”.

L’últim premi ha sigut per a l’obra col·lectiva Únics, Una narració amb imatges creada pels xiquets del CEE Alberto Tortajada. Els autors Estela Boix, Laura Cerveró, Consuelo Lara, Adrià Martínez, Tania Mira, Inés Segura i Nöel Walter han plasmat en imatges el que la societat vol que siguem, tots iguals. Però a poc a poc van apareixent més dibuixos de gent diferent, amb distintes limitacions. El missatge és que no s’ha d’excloure a ningú, i s’ha de veure la diversitat com a una oportunitat de millora i no com a motiu d’exclusió social.

Carmina Gómez, secretària d’Adisalge, va ressaltar la importància de la narrativa com a element per a transmetre valors, i va remarcar la necessitat d’educar els més jóvens per a millorar el futur de la nostra societat.

La regidora de Benestar Social, Ana Girbés, va tancar l’acte i va assenyalar que des de el consistori agraïen el gest de Pintures Puig i que l’Ajuntament sempre ha mostrat el seu recolzament cap a l’Adisalge i que continuaran donant-los suport.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.